ΜΕ ΣΤΕΛΙΟ ΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

arxgiakkal

 

…Εσωτερική η λύση, που δόθηκε πρόσκαιρα στην ποδοσφαιρική ομάδα του Διαγόρα Αιγάλεω, όσο αφορά την τεχνική ηγεσία, μετά την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Σάκη Καλογερόπουλο το βράδυ της περασμένης Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020.

Στον σημερινό (Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020) εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Κωφών για την 6η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ΄ ΕΠΣΑ, όπου ο Διαγόρας… ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, η… υπηρεσιακή επιλογή / αποστολή, αφορούσε τον Τεχνικό Διευθυντή των Ακαδημιών του συλλόγου και εξαιρετικό – βετεράνο πλέον - ποδοσφαιριστή, Στέλιο Γιάκα, ο οποίος κλήθηκε εσπευσμένα από τους διοικούντες, προπόνησε τους παίκτες στις δύο τελευταίες προπονήσεις και θα κοουτσάρει την ομάδα σε αυτό το ενενηντάλεπτο.

Ο Διαγόρας έπειτα από 5 αγωνιστικές είναι στην 11η θέση με 3 βαθμούς έχοντας 3 ισοπαλίες, 2 ήττες και τέρματα 4-7, ενώ ο φιλοξενούμενος ΑΟ Κωφών είναι στην 9η θέση με 3 βαθμούς έχοντας μία (1) νίκη, 3 ήττες, ένα (1) ρεπό και τέρματα 3-19.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Παπαηλίας με βοηθούς τους Σταυρόπουλο και Στρίκο.

Ο Στέλιος Γιάκας, που έχει την τεχνική ευθύνη των ακαδημιών του συλλόγου από το 2018, είναι Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ με μεταπτυχιακό στην μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Κάτοχος Διπλώματος UEFA B, personal trainer, όπως επίσης και Πτυχιούχος (διαπιστευμένος) σε Ναυαγοσωστική και Πρώτες Βοήθειες.

Ως ποδοσφαιριστής, έχει ξεκινήσει από τον Ήφαιστο Περιστερίου, ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Φωστήρα, ΠΑΕ Θράκη, Άγιαξ Ταύρου, Κανάρη Χίου, Ολ. Λιοσίων και ολοκλήρωσε την καριέρα του, πρόωρα λόγω τραυματισμού σε τροχαίο ατύχημα, στον ιστορικό Ερμή Κορυδαλλού.

Όσο αφορά το προπονητικό κομμάτι, διετέλεσε γυμναστής φυσικής κατάστασης στον Ήφαιστο Περιστερίου (Α΄ ΕΠΣΑ και Δ΄ Εθνική), στον Χαραυγιακό, ενώ αμιγώς ως προπονητής ακαδημιών είναι τα τελευταία 5,5 χρόνια, συνεργαζόμενος με τον Άγιαξ Ταύρου, την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, και τα τελευταία δύο (2) έτη με τον Διαγόρα Αιγάλεω, όπου κατέχει το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή Ακαδημιών και του Τεχνικού συμβούλου της διοίκησης.

Στην κεντρική φώτο, ο Στέλιος Γιάκας (δεξιά) με τον Πρόεδρο του Διαγόρα Αιγάλεω, Γιαννούλη Καλλίλα (αριστερά).

 

 

GONXYLO