Έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα

από εισαγγελείς στο Δήμο;

Ο Δήμαρχος σιωπά

η πλεύση ελευθερίας ξαναχτυπά

sel konst

Με νέα ανάρτηση  στην ιστοσελίδα της η πλεύση ελευθερίας Χαϊδαρίου συνεχίζει τις βαρύτατες καταγγελίες της κατά της δημοτικής αρχής Σελέκου συγκεκριμένα και επακριβώςαναφέρει:

 ·   

«Πλουτίζουν οι επιχειρηματίες στο Χαϊδάρι - ανήμπορη η δημοτική αρχή να προστατεύσει τον δημόσιο πλούτο»

Απίστευτο "πλιάτσικο" στη δημόσια περιουσία της πόλη μας συνεχίζεται να γίνετε ακόμα και σήμερα, και με την σημερινή δημοτική αρχή, την δημοτική αρχή που αυτοαποκαλούνται κομμουνιστές, που με ποσοστό πάνω από 65% στις τελευταίες εκλογές οι Xαϊδαριώτες μετά την καταστροφική οκταετία Μαραβέλια τους εμπιστευτήκαμε.

Δημοτικό ακίνητο λόφο Προφήτη Ηλία: Με το από 11-04-2012 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης η προηγούμενη δημοτική αρχή, η δημοτική αρχή Μαραβέλια μετά από διαγωνιστική διαδικασία μίσθωσε στην εταιρεία 'JTC AE' το δημοτικό ακίνητο στο λόφο του Προφήτη Ηλία 559,27 τμ εναντίον μηνιαίου μισθώματος 11.500 ευρώ. Σύμφωνα με τους επόπτες δημόσιας διοίκησης η δημοτική αρχή Μαραβέλια παραχώρησε στην εταιρία διπλάσια έκσταση και συγκεκριμένα 569,05 τμ περισσότερα ( συνολικά 1.125τμ) χωρίς την ανάλογη αύξηση του μισθώματος, και μιλάμε για μια έκταση φιλέτο με τζίρο χιλιάδων ευρώ ημερησίως, μια έκταση από τα καλύτερα φιλέτα της Αττικής σύμφωνα με τους επόπτες δημόσιας διοίκησης.
Δυστυχώς από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου μας η δημοτική αρχή Σελέκου έκανε τα στραβά μάτια σε αυτή την καραμπινάτη παρανομία, και από την στιγμή που ο επιχειρηματίας εκμεταλλεύονταν έκταση διπλάσιου από αυτή που μίσθωσε δεν ζήτησε σύμφωνα με τους επόπτες δημόσιας διοίκησης από τον εκμισθωτή του δημοτικού καταστήματος την αναπροσαρμογή του ενοικίου κατά 11.500 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά για τα ταμεία του δήμου μας μέχρι σήμερα να ξεπερνάει τις 600 χιλιάδες ευρώ (53 μήνες επί 11.500 χιλιάδες ευρώ)

Δημοτικό ακίνητο στην πρώην γιορτή κρασιού Δαφνί: Στην 3η συνεδρίαση ( 17-02-2016) του δημοτικού συμβουλίου και 22ο θέμα μετά από αίτηση της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο Δημοτικό ακίνητο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας αποφάσισε παράταση χρόνου καταβολής μειωμένου μισθώματος για ένα έτος κατά 20% ενώ ήταν εν γνώση της δημοτικής αρχής ότι η εταιρεία είχε οφειλές από την κατανάλωση ρεύματος 283.250,77 ευρώ και προσαυξήσεων 107.635,29 ευρώ. Απόφαση που είναι παράνομη αφού βάση της σύμβασης μίσθωσης σε περίπτωση οφειλών η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης και αποβολή του επιχειρηματία από το μίσθιο, πόσο μάλλον να προχωρήσει σε μείωση του ετήσιου μισθώματος. Κάτι που επισημάνουν οι επόπτες δημόσιας διοίκησης και καλούν την δημοτική αρχή να προβεί άμεσα σε ενέργειες αποβολής του μισθωτή από το μίσθιο και στη προκήρυξη πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του ακινήτου.

Σχολικές επιτροπές: Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε, πάμε στα πιο σημαντικά. Κυλικείο 2ο λύκειο Χαϊδαρίου, στις 28-6-2011 η διοίκηση Μαραβέλια υπέγραψε με τον κ. Ν.Μ την εκμετάλλευση του κυλικείου στο 2ο λύκειο Χαϊδαρίου με ετήσιο μίσθωμα 19.250,00 ευρώ, στις 26-03-2012 η σχολική επιτροπή με την υπ' αριθμ 9/2012 αποφάσισε μείωση του μισθώματος κατά 20% περίπου 4.000ευρω το χρόνο. Σύμφωνα με τους επόπτες δημόσιας διοίκησης η μείωση ήταν μη μόνιμη αφού σύμφωνα με τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 45 του ν. 4257/2014 και του άρθρου 9 Παρ. 4 του ν. 4071/2012 προβλέπεται μείωση μισθώματος για συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέχρι 1-06-2010. Ο μισθωτής έκανε χρήση του μισθίου μέχρι τον Ιούνιο του 2016 αφού η δημοτική αρχή Σελέκου που ανέλαβε την διοίκηση του δήμου μου μας τον Σεπτέμβριο του 2014 όχι μόνο δεν διεκδίκησε τα χρήματα αλλά συνεχίζει να καλύπτει τον εκμισθωτή του κυλικείο αφού και παρά την μείωση του ενοικίου δεν πλήρωνε το σύνολο των ενοικίων με την δημοτική αρχή να μην προχωράει σε καταγγελία της σύμβασης, σε κατάσχεση την εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης, στην διεκδίκηση των οφειλών, την ακύρωση της απόφασης Μαραβέλια για μείωση μισθώματος και την αποβολή του εκμισθωτή από το ακίνητο. Η οικονομική ζημιά που υπέστη ο δήμος μας από το συγκεκριμένο ακίνητο αγγίζει τις 25.000 ευρώ περίπου. Κυλικείο ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου, από τον Οκτώβριο του 2012 η δημοτική αρχή Μαραβέλια προχώρησε σε μίσθωση του κυλικείου στην κ. Κ. Γ. με ετήσιο μίσθωμα 30.000 ευρώ, από την αρχή της μίσθωσης ο εκμισθωτής δεν πλήρωνε τα ενοίκια παρά έδινε έναντι ελάχιστα χρήματα, το ίδιο συνεχίζονταν και από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε η διοίκηση Σελέκου με αποτέλεσμα το χρέος να έχει αυξηθεί πολύ, βοούσε η πιάτσα για το συγκεκριμένο θέμα, και παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας προς την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής η διοίκηση Σελέκου συνέχιζε να κάνει τα στραβά μάτια με το χρέος να έχει φτάσει κοντά στις 100.000 ευρώ. Αφού βλέπαμε ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός στις 25-10-2017 ενημερώσαμε τους επόπτες δημόσιας διοίκησης και εκ του θαύματος έντρομη η δημοτική αρχή Σελέκου μετά από λίγες ημέρες με αριθ Αποφ 18/2017 προχώρησε σε 1)καταγγελία της σύμβασης, 2)Την κατάπτωση της εγγύησης καλής εκτέλεσης αξίας 6.000 ευρώ,3) Την προσφυγή στα δικαστήρια καταθέτοντας αγωγή. Φυσικά είναι αμφίβολο αν υπάρχει η δυνατότητα να εισπράξει η σχολική επιτροπή τα χρήματα από τον πρώην εκμισθωτή του κυλικείου αφού πολύ απλά τα χρήματα δεν υπάρχουν, ο πρώην εκμισθωτής δηλώνει αδυναμία να πληρώσει αυτό το πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό. Να θυμίσουμε ότι πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού του κ. Σελέκου

Κυλικείο Βοτανικό Κήπο: Να θυμηθούμε τι δήλωνε ο δήμαρχος το καλοκαίρι του 2016 για το συγκεκριμένο θέμα, Σελέκος καραμπινάτη παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας, λειτουργεί παράνομα, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, όλα αυτά το καλοκαίρι του 2016 γιατί λίγους μήνες αργότερα τον Φεβρουάριο του 2017 άναυδος ο λαός του Χαϊδαρίου παρακολουθούσε τον κ. Σελέκο να παραβρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο καλεσμένος για την κοπή της πίτας του ιδρύματος. Και η πλάκα η μεγάλη είναι ότι το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί με την άδεια προέγκρισης που έχει χορηγήσει η δημοτική αρχή Σελέκου, χωρίς την άδεια προέγκρισης δεν θα μπορούσε η επιχείρηση να λειτουργήσει αφού για να γίνει έναρξη εργασιών στην εφορία χρειάζεται άδεια προέγκρισης. Να θυμίσουμε ακόμα ότι ιδιοκτήτρια του κυλικείου είναι κόρη εφοπλιστή.

Γήπεδα τένις: Είναι σε όλους γνωστό ότι η δημοτική αρχή Μαραβέλια έναντι ευτελούς χρηματικού ποσού ( κάποιοι μιλάνε και για δωρεάν) έχει παραχωρήσει σε επιχειρηματία και πρώην δημοτικό σύμβουλο του 6 γήπεδα τένις όπου γυμνάζονται καθημερινά δεκάδες πολίτες έναντι μηνιαίας συνδρομής, δηλαδή πληρώνουμε για να κάνουμε χρήση δημόσιας περιουσίας. 5 ολόκληρα χρόνια η διοίκηση Σελέκου δεν αγγίζει το θέμα, δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού, αφήνει τον επιχειρηματία να πλουτίζει, να εκμεταλλεύεται τη δημόσια περιουσία για να ίδιον όφελος

Και ευλόγως οι Χαϊδαριώτες θα αναρωτιούνται, μπορεί να πάμε σε εκλογές χωρίς η δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα πορίσματα που έχει στα χέρια της, να μάθουν οι Χαϊδαριώτες ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε όλες αυτές τις ατασθαλίες, να αποφασίσουν ποιόν θα εμπιστευτούν για τα επόμενα 5 χρόνια