Βασιλική (Βίκυ) Μπενέα:

(Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Συνδυασμό

«Χαϊδάρι ξανά» του Βαγγέλη Ντηνιακού)

Στο Χαϊδάρι χρειαζόμαστε καινοτόμους,

τολμηρούς και πρακτικούς ανθρώπους,

χωρίς κομματικές δεσμεύσεις!

 

Mpenea Front

 

 

Οι πόλεις είναι το άθροισμα των πράξεων και των προσδοκιών του ανθρώπινου δυναμικού τους. Η συμπεριφορά, ο τρόπος σκέψης και οι απαιτήσεις των κατοίκων τους. Αυτών που ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους σε αυτές. Όλων αυτών που κινούνται με σταθερό σημείο αναφοράς εκείνες.

Η δική μας πόλη είναι πανέμορφη. Διαθέτει φυσικό κάλλος, κατάλληλο κλίμα και ένα αξιοζήλευτο ιστορικό και πολιτιστικό φόντο. Το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται όμως, την αδικεί κατάφωρα. Γιατί ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις να πάει πολύ ψηλότερα, δεν αξιοποιεί τις παραγωγικές της δυνάμεις.

Τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί η ουσία. Η πλειοψηφία των δημοτών και των τοπικών αρχόντων βολεύεται με το φαίνεσθαι, προσπερνώντας το είναι. Ένα κλίμα απαισιοδοξίας μάς κρατά στάσιμους στο βάλτο του εφήμερου, αντί να μας ωθεί στην επιδίωξη του διαχρονικά ευεργετικού.

Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν έχουμε τι να πούμε. Κάθε άλλο. Είναι πως δε συζητάμε πλέον και δε σκεπτόμαστε. Είναι πως βάλαμε τα οράματα, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά μας σε δεύτερη μοίρα, επηρεασμένοι από το αδιέξοδο της κρίσης και την αποτυχία του πολιτικού συστήματος.

Και κάπως έτσι αφήνουμε το χρόνο να περνά, παρακολουθώντας παθητικά την πόλη να διοικείται από έναν άνθρωπο που δεν ακούει κανέναν, έχοντας απέναντί του μια αντιπολίτευση που δεν την ακούει σχεδόν κανείς. Οι ελάχιστοι ικανοί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης παρατηρούν διακριτικά, βουβοί και σκεπτικοί.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό εσωστρέφειας, με το χαμένο στοίχημα της ανάδειξης όσων κατά το παρελθόν έκαναν το Χαϊδάρι γνωστό και θελκτικό να πλανάται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η πόλη μοιάζει μετέωρη. Χωρίς πλάνο, όραμα και προοπτική. Τα μεγάλα της προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι έκτακτες καταστάσεις που την εξέθεσαν ανεξαιρέτως, αποτελούν τρανή απόδειξη πως το ζητούμενο για εκείνη είναι ένα άλλο μοντέλο διοίκησης, από διαφορετικούς ανθρώπους.

Ανθρώπους που σκέπτονται διαφορετικά και ονειρεύονται την πόλη αλλιώς. Νέους, παραγωγικούς δημότες της εργασίας, της προσφοράς, του πνεύματος και του μόχθου. Αυτούς που έχουν μάθει βιωματικά πως η επιτυχία απαιτεί σκληρή προσπάθεια. Και τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα προτείνοντας λύσεις για τα προβλήματα, γιατί δεν έχουν πολιτικές εξαρτήσεις.

Μια ομάδα ανθρώπων με πάθος και μεράκι για το Χαϊδάρι είναι πιο αναγκαία από ποτέ στα κοινά της δρώμενα. Ένα οργανωμένο και ενωμένο σύνολο που θα εργαστεί με πρόγραμμα, όρεξη και πίστη στο όραμά του, δίνοντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, δημιουργώντας ένα κλίμα αυτοπεποίθησης για το

δημότη. Χρειαζόμαστε καινοτόμους, τολμηρούς και πρακτικούς ανθρώπους, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, με αντιλήψεις νέες σε σχέση με αυτές που μας έφεραν ως εδώ.

Βασιλική (Βίκυ) Μπενέα

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον Συνδυασμό Χαϊδάρι ξανά του Βαγγέλη Ντηνιακού