Σταύρος Μπαλοδήμας:

Δραστήριος & δυνατός…

Τον νίκησε ο καρκίνος

 

 mpalodimas

 

Έφυγε από κοντά μας ο δραστήριος Χαϊδαριώτης Σταύρος Μπαλοδήμας, σε ηλικία 45 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Σταύρος ήταν διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Ιλίου, Δημοτικός Σύμβουλος επί Μαραβέλια, δραστήριο στέλεχος του ΑΟ Χαϊδαρίου και εκδότης της εφημερίδας «24 Ώρες Χαϊδάρι».
Παντρεμένος με την αγαπημένη του Κατερίνα με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα), τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 4.30 μμ. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίων Θεοδώρων Ιλίου, στις 6 μμ.

 


Ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΟ Χαϊδαρίου:

 «Ένας φίλος, ένας στρατιώτης της ομάδας έφυγε από κοντά μας για την γειτονιά των αγγέλων. Δεν κατάφερε να νικήσει αυτή τη τελευταία μάχη με την επάρατη νόσο. Πάλεψε ο Σταύρος με όλες τους τις δυνάμεις αλλά νικήθηκε. Καλή δύναμη στην οικογένεια του.
Το Δ/Σ Α.Ο Χαϊδαρίου»

 
Ανακοίνωση Α.Ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου

Ο Α.Ο Θρίαμβος εκφράζει την βαθειά του λύπη για την πρόωρη απώλεια του Σταύρου Μπαλοδήμα.
Ο Σταύρος ήταν πάντα πολύ δραστήριος συμπολίτης μας. Μεταξύ των άλλων αγάπησε πολύ τον αθλητισμό περνώντας στα μαθητικά του χρόνια από την οικογένεια του Θριάμβου.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

 Απόσπασμα από την συγκλονιστική

συνέντευξη του Σταύρου
που έδωσε στο star.gr πριν έξι μήνες

 

Θέλω να ζήσω άλλα 55 χρόνια

«Η περιπέτεια της υγείας μου, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014, όταν μετά από εξέταση ρουτίνας διαγνώστηκα με καρκίνο πρώτου βαθμού στο ορθό έντερο. Την πρώτη εβδομάδα δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ήμουν όρθιος και μόλις είδα τα αποτελέσματα, σωριάστηκα. Μου κόπηκαν τα πόδια.  Το αντιμετωπίσαμε με χειρουργείο και ήμουν τυχερός γιατί το πρόλαβα στην αρχή. Είχαμε θεωρήσει πως το είχα ξεπεράσει. Όμως τον Δεκέμβριο του 2015 διαγνώστηκα με καρκίνο στο ρινοφάρυγγα 3,8 εκατοστών. Έκανα στοχευμένη ακτινοβολία και χημειοθεραπεία. Έχασα 25 κιλά. Τύχαινε μέρες που καθόμουν για χημειοθεραπεία 7 ολόκληρες ώρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, αφού είχα επιστρέψει από διακοπές και λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, «δίπλωσα» από τον πόνο. Πήγα στο νοσοκομείο και μετά από εξετάσεις μου βρήκαν καρκίνο 8 πόντων στο συκώτι. Η βιοψία έδειξε πως ήταν μεταστατικός από το έντερο. Ο όγκος τώρα πια έχει μειωθεί στα 2,5 εκατοστά. Τέλος Απρίλη με αρχές Μαΐου, κοντά στα γενέθλιά μου, θα κάνω χημειοεμβολισμό (είναι μέθοδος τοπικής χημειοθεραπείας για νεοπλάσματα του ήπατος). Θέλω να ζήσω άλλα 55 χρόνια», εξηγεί.

 

«Τα δύσκολα βράδια, έχω για φύλακα άγγελό μου….

τη σύζυγό μου και φυσικά τα παιδιά μου»

«Η Κατερίνα η γυναίκα μου, μου έχει συμπαρασταθεί πάρα πολύ αυτά τα τρία χρόνια. Είναι ο ήρωάς μου. Είναι και μάνα και πατέρας για τα παιδιά μας. Υπάρχουν βράδια που δεν περνάνε… που οι πόνοι είναι ατελείωτοι στο σώμα και στο κεφάλι. Κάνεις εμετούς, βγάζεις αίμα και χολή. Το παιδί μου με έχει δει υποβασταζόμενο από την γυναίκα μου να πηγαίνω στο μπάνιο και να κάνω εμετό. Τα βράδια το φάρμακο σε ρίχνει…», λέει στο star.gr.

«Ο καρκίνος τα έβαλε με λάθος άνθρωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον νικήσω. Θα πετύχω το στόχο μου και θα γίνω και πάλι υγιής για τα παιδάκια μου», προσθέτει.

 

Το μήνυμά του προς του καρκινοπαθείς

«Αυτό που θέλω να πω σε όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την παλιοαρρώστεια που λέγεται καρκίνος, είναι να ξέρουν πως αν είμαστε δυνατοί στο μυαλό, είμαστε πιο δυνατοί από οτιδήποτε μπορεί να έχει προσβάλει το σώμα μας. Δυνατό μυαλό σημαίνει και δυνατό σώμα. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από εμάς.

Να αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο σαν μια γρίπη που μας ταλαιπωρεί λίγο αλλά θα την ξεπεράσουμε. Να έχουν θετική ενέργεια και σκέψη. Να παίρνουμε την αγάπη των γύρω μας και να την μετατρέπουμε σε δύναμη, έτσι ώστε να είμαστε γεροί για αυτούς που μας αγαπάνε. Μην πέφτετε ψυχολογικά! Μείνετε όρθιοι», τονίζει!

 

Πώς τον αντιμετώπισαν οι μαθητές του σχολείου;

«Τα παιδιά κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον διευθυντή τους γιατί με έβλεπαν να αδυνατίζω, να έρχομαι στο σχολείο με καθετήρες και πεταλούδες στα χέρια… Κατάλαβαν ότι ο κύριος Μπαλοδήμας, δεν είναι καλά. Το είπα στα μεγαλύτερα παιδιά  και το κατάλαβαν. Οι επιλογές για έναν καρκινοπαθή είναι δύο. Ή να μην το πει σε κανέναν και να προσπαθήσει να το παλέψει μόνος του, ή να το μοιραστεί με τον κόσμο, όχι για να τον λυπηθούν αλλά για να πάρει θετική ενέργεια η οποία θα προστεθεί στη δική του δύναμη», επισημαίνει.

 

Πηγή: star.gr