«Αθλητισμός

και διαμόρφωση προτύπων

στη σύγχρονη εποχή»

 

ATHL ARXIKI

 

Με τη παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού, με θέμα «Αθλητισμός και διαμόρφωση προτύπων στη σύγχρονη εποχή». Αφορμή για την διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν το ντοκιμαντέρ«Ντιέγκο Μαραντόνα» (Diego Maradona, 2019) του βραβευμένου σκηνοθέτη Ασίφ Καπάντια, το οποίο στη συνέχεια προβλήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Σινέ Παράδεισος».

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρωταθλητής υδατοσφαίρισης Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην ποδοσφαιριστής και στέλεχος των ακαδημιών του Ολυμπιακού Άριελ Ιμπαγάσα, η πρωταθλήτρια του βόλεϊ Έφη Σφυρή και οι γνωστοί δημοσιογράφοι Νίκος Κατσαρός και Αντώνης Πανούτσος, με τον συντονισμό του δημοσιογράφου Παύλου Γερακάρη, μέσα από τις εμπειρίες τους από τον χώρο του αθλητισμού, ανέδειξαν σημαντικές πλευρές του θέματος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια να αναδειχθούν θέματα, που ενώ απασχολούν ευρέως τη κοινωνία, δεν απασχολούν δυστυχώς την οργανωμένη δημόσια συζήτηση από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία του αθλητισμού λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «πέρα από τους επαγγελματίες αθλητές και τις αθλητικές επιδόσεις, υπάρχει ο σχολικός και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που διαπαιδαγωγούν και διαμορφώνουν συνειδήσεις. Αυτά θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από δράσεις, αφετηρία των οποίων είναι η σημερινή εκδήλωση».

Ο Παύλος Γερακάρης, προλογίζοντας τους ομιλητές, έθεσε το ερώτημα «κατά πόσο ένα παγκόσμιο αθλητικό φαινόμενο με αμφιλεγόμενη ζωή μπορεί να αποτελεί υγειές πρότυπο για την κοινωνία και τη νεολαία».

ATHL 02

 

Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Μαυρωτάς, αφού συνεχάρη τον Δήμο Κορυδαλλού για την πρωτότυπη διοργάνωση, μίλησε για την αξία του αθλητισμού υπογραμμίζοντας ότι διδάσκει αρχές, όπως η αυτοπειθαρχία, η συνεργασία, η ομαδικότητα και κυρίως η αξιοκρατία, καθώς η επιτυχία στον αθλητισμό έρχεται με πολύ προσπάθεια και κόπο.

Ο Νίκος Κατσαρός ως «αυτόπτης μάρτυρας» της καριέρας του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή υπογράμμισε ότι μέσα από το πάθος του για το άθλημα, έδωσε χαρά στον φτωχό αργεντίνικο λαό.

Ο Αντώνης Πανούτσος συμπλήρωσε ότι ο Μαραντόνα αποτέλεσε κοινωνικό φαινόμενο, υπογράμμισε όμως ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί ντε φάκτο «ασπίδα» για τα κακώς κείμενα.

Ο Αργεντίνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αριέλ Ιμπαγάσα και ως προπονητής των ακαδημιών του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι ο αθλητισμός πρέπει να καλλιεργεί αξίες, και αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά είναι να αποκτήσουν εφόδια και γνώσεις, ώστε να ανταποκριθούν στη συνέχεια στις απαιτήσεις του κοινωνικού και επαγγελματικού στίβου.

Τέλος, η  Έφη Σφυρή υπογράμμισε την αξία του αθλητισμού, επαγγελματικού και ερασιτεχνικού, ως φορέα δημόσιας παιδείας και αξιών, αφού ο αθλητής ανεξαρτήτου χρώματος, φύλου και κοινωνικής τάξης μπορεί να επιτύχει τους στόχους του με αξιοκρατικά κριτήρια.

 

ATHL 03

 

 

ATHL 04

 

 

ATHL 01