ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ

ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ...

 

SOT FEG

 

 

Σας στέλνουμε την απάντησή μας σε άρθρο της εφημερίδας «Προοδευτική» σχετικά με την κλήση δημ. συμβούλων στον εισαγγελέα για την υπόθεση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, προς δημοσίευση επειδή η ηλεκτρονική εφημερίδα αρνείται να το αναρτήσει.

Η στάση της εφημερίδας είναι ανεπίτρεπτη, αντιδεοντολογική και σίγουρα όχι αντικειμενική. Να κατεβάσει ο κ. Βαμβακόπουλος από το logoτου την φράση «αδέσμευτη ενημέρωση» και να μας δηλώσει ποιους καλύπτει και ποιους προωθεί.

 

Αγαπητέ κ. Βαμβακόπουλε,

Ασχοληθήκατε με το θέμα της κλήσης δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν θετικά για ένα έργο που όπως υποστηρίξαμε στο δημοτικό συμβούλιο κόστιζε 3.000 και το συμφωνήσανε 24.800 και με διαδικασίες ελεγχόμενες.

Επιμέναμε και καταθέσαμε στοιχεία και αποδείξεις αλλά μάταια. Το ίδιο έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, τις οποίες αναφέραμε και στην ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά δεν σας είδαμε να αναρωτηθείτε και να ρωτήσετε.

Κύριε Βαμβακόπουλε στο δημοτικό συμβούλιο μιλούσαμε σε ώτα μη ακουόντων και δεν κάναμε τίποτε παραπάνω από το να ασκήσουμε έλεγχο, όπως μας έταξε ο λαός.

Είναι και άλλα θέματα που ελέγχονται και παράνομες αποφάσεις που έχουν ήδη ακυρωθεί. Και δεν θα σταματήσουμε.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να διοικεί ανεύθυνα ένα δήμο και να διαχειρίζεται ανεύθυνα και αυθαίρετα την περιουσία του, χωρίς να ελέγχεται, είναι γελασμένος. Και το κουκούλωμα που θέλουν κάποιοι, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Δεν είμαστε ΟΛΟΙ ίδιοι όπως ίσως νομίζετε ή το νομίζουν οι διάφοροι σχολιογράφοι.

Ο κ. Καπλάνης, σας θυμίζουμε, είχε, πριν μερικούς μήνες, προαναγγείλει λήψη δανείου ύψους 1,8 εκατομ. ευρώ.

Βγήκε τότε ο Λάμπρος Μίχος δημόσια  και του έγραψε: ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ! και έκτοτε όλα πάγωσαν.  Τι ακριβώς συνέβη; Τι ακριβώς κρυβόταν από πίσω; Για ρωτήστε.

Εμείς δεν έχουμε τίποτα με κανέναν. Αλλά, όσο τα χρήματα του καθενός είναι δικά του άλλο τόσο τα χρήματα του δήμου είναι όλων μας.

Εκπτώσεις ούτε για μας, ούτε για κανέναν.

Έχει προκληθεί η διοίκηση του δήμου και όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης.

Επιμείνετε στη σωστή έρευνα, την αποκάλυψη της αλήθειας και τη δίκαιη απόδοση ευθυνών.

Και τέλος, τον έλεγχο νομιμότητας των Πράξεων των διοικούντων τον έχουν τα αρμόδια όργανα. Εμείς δεν θέλουμε να τους εμποδίσουμε να τον κάνουν. Εσείς θέλετε;  

 

Αλεξάνδρα Φέγγη

Επικεφαλής Δημ. Παράταξης «Πράξη Ευθύνης»

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος