Η ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ

 

ΤΟΝ τ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ

 

ADAP

 

 

Την «αποδημία» του Αντώνη Κουντούρη πενθεί η Αγία Βαρβάρα, καθώς η εξέχουσα αυτή προσωπικότητα της πόλης μας, έφυγε από την ζωή το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου 2020 σε ηλικία 76 ετών.

Πλήγμα, όχι μόνο για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά και για την μεγάλη αθλητική οικογένεια της Αγίας Βαρβάρας, την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, καθώς ο εκλιπών, υπήρξε στα νιάτα του, την δεκαετία του 60, παίκτης του συλλόγου, μετέπειτα μέλος σε πάρα πολλές διοικήσεις, ενώ την σεζόν 1981-1982 διετέλεσε και Πρόεδρος της «κυανόλευκης» ομάδας.

Πνεύμα δραστήριο και ενεργό, ο Αντώνης Κουντούρης δίδαξε μαχητικότητα με την στάση της ζωής του και σίγουρα το πέρασμα του από τον Προεδρικό θώκο της ΑΠΕ, αλλά και η συμμετοχή του για περίπου 35 χρόνια στα κοινά του σωματείου, θα αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα του.

Το ΔΣ της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα συμμετέχει σε αυτό το βαθύ πένθος και εκφράζει στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Στην κεντρική φώτο, από τα επινίκια της ΑΠΕ στο γήπεδο Ριμινίτικα το 1997 για την άνοδο από την Δ΄ στην Γ΄ Εθνική, όπου από αριστερά διακρίνονται, ο αείμνηστος Σάββας Χαβιάρας, ο Αντώνης Κουντούρης, ο τότε Πρόεδρος του σωματείου κ. Βασίλης Παπαγιαννάκης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ενώ μπροστά τους (καθιστός) ο νυν Γενικός Αρχηγός της ΑΠΕ, Χρήστος Τσουκαλάς.

Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες από το τότε πανηγύρι της ΑΠΕ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, όπου συμμετέχει ο Αντώνης Κουντούρης, όπως επίσης και σχετικό δημοσίευμα (αρχείο Γρηγόρη Μαγαλιού) της σεζόν 1981-1982, όταν η ΑΠΕ, επί Προεδρίας του Αντώνη Κουντούρη, στις 6-6-1982, σε αγώνα μπαράζ στο γήπεδο της Βούλας, κέρδισε με 2-1 τον Αήττητο Σπάτων και παρέμεινε στην Β΄ ΕΠΣΑ.

 

SPILIOS1D

 

 

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

 

Ο Αντώνης Κουντούρης, που την δεκαετία του 70 και του 80 είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ της Αγίας Βαρβάρας στις πλάτες του για να το μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές, γεννήθηκε το 1944 και είχε καταγωγή από το Μουζάκι Καρδίτσας.

Καθηγητής Φυσικός και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην πόλη μας. Ιδρυτικό μέλος και ψυχή του ΠΑΣΟΚ Αγίας Βαρβάρας, Δημοτικός Σύμβουλος από το 1978 (δεν κατέγραψε θητεία μόνο το 1990-1994, διάστημα, όμως, που ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος), υποψήφιος Δήμαρχος στην πόλη μας με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα το 1982 και 1986, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου από το 1994 έως το 2012, ενώ ως Δημοτικός Σύμβουλος ολοκλήρωσε την διαδρομή του το 2019.

Έδωσε αγώνες από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, ενώ το καθεστώς της Χούντας τον διέγραψε από μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας.

Συμμετείχε στις καταλήψεις της Νομικής Σχολής και του Πολυτεχνείου, όπου και τραυματίστηκε από σφαίρα.

Ήταν μέλος της πενταμελούς επιτροπής Αντιβασιλικού αγώνα της πόλης μας, ενώ ήταν μέλος της Επιτροπής Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και του Συντάγματος.

Διετέλεσε, Γραμματέας Οργάνωσης και Τομεακού Γραφείου ΠΑΣΟΚ Αγίας Βαρβάρας, Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας, Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, Πρόεδρος της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Πρόεδρος του ΕΒΕ Αγίας Βαρβάρας, Πρόεδρος του Κ.Κ.Α.Χ., μέλος του Επιμορφωτικού Φυσιολατρικού Ομίλου, κ.α.

Τεράστια η παρακαταθήκη που αφήνει, και η Αγία Βαρβάρα θα θυμάται για πάντα αυτόν τον βαθιά Δημοκράτη και Αγωνιστή.

 

Αθάνατος

 

 

APE1

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: από αριστερά, Αντώνης Κουντούρης, Βασίλης Παπαγιαννάκης, Γρηγόρης Μαγαλιός (με τα μαύρα γυαλιά), Λάμπρος Μίχος, Μιχάλης Γούναρης, ενώ καθιστός, ο Χρήστος Τσουκαλάς.

 

 

apk2

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Στα γραφεία της ΑΠΕ (στην ανηφόρα της οδού Κύπρου), για το σχετικό… πανηγυρικό σουαρέ με αρνί, από αριστερά, ο Γιώργος Νικολαϊδης, ο Λάμπρος Μίχος (με τσιγάρο… παρακαλώ), ο Αντώνης Κουντούρης κοιτάει τον φακό, ενώ με την πλάτη είναι ο τότε Αντιδήμαρχος Γιώργος Καπλάνης.

 

 

apk3

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Αντώνης Κουντούρης (με το κόκκινο τοξάκι), εν μέσω του πυρήνα των παικτών της ΑΠΕ, που πανηγυρίζουν με την κούπα!

 

 

MESBAR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ: Μία ημέρα πριν το μπαράζ, όπως μας αφηγήθηκε ο κ. Μιχάλης Γούναρης, τότε μαθητής Λυκείου, οι νεαροί οπαδοί της ΑΠΕ – και ο ίδιος μεταξύ αυτών – είχαν πάει στο φροντιστήριο του Αντώνη Κουντούρη (τότε Προέδρου της ομάδας) και ετοίμαζαν με χρώματα τα πανώ για το μπαράζ με τον Αήττητο Σπάτων στην Βούλα.

 

MPR1

 

MPR1A

 

 

 

 

SPILIOS1D