Η ΑΠΕ ΣΤΟ… 26% ΤΗΣ Α΄ ΕΠΣΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020!

ARXSTATAP

 

 

Μετά την διακοπή (Μάρτιος 2020) στις περσινές επίσημες ερασιτεχνικές διοργανώσεις (σεζόν 2019-2020) ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας, ήδη βιώνουμε το… δεύτερο κύμα κορωνοϊού με γενικό λοκ-ντάουν και κατά συνέπεια η αγωνιστική περίοδος 2020-2021 είναι σε… αναστολή! (Και βλέπουμε…)

Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, πέρυσι – όπου κέρδισε την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ Αθήνας – έδωσε 22 ματς – περίπου το 75% - από τα 30 της διοργάνωσης, ενώ σε αυτό το… κουτσουρεμένο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΑ, μέχρι τώρα, για το 2020, αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια (από τα 26), που αποτελούν περίπου το 26% της φετινής σεζόν.

Με αφορμή λοιπόν το – περίπου - 26% των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ, μιας και δεν έχουμε ποδοσφαιρική δράση, το ρίξαμε στην… μελέτη και καταγράψαμε ένα πρώτο απλό στατιστικό.

 

VOSSMAKET

 

 

ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ ΡΟΣΤΕΡ

 

 

ESOTA4

 

Νέος προπονητής της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε ο ικανός, φιλόδοξος και εργατικός Νίκος Κουνάδης, ο οποίος «έχτισε» εξ’ αρχής ένα εντελώς ανανεωμένο, αλλά και εντυπωσιακά νεανικό, ρόστερ, καθώς η φιλοσοφία του συλλόγου ήταν η ομάδα, στην πρώτη της παρουσία μετά από τρία (3) χρόνια στην Α΄ Αθήνας, να παρουσιαστεί διαφορετική και το βλέμμα της να κοιτάει μπροστά, στο μέλλον… Στροφή λοιπόν σε νεαρούς παίκτες!

Συνολικά η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, στο διευρυμένο καλοκαιρινό - φθινοπωρινό μεταγραφικό… παζάρι, από τις 27 Ιουνίου 2020 έως και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποίησε 25 προσθήκες…

Συνολικά το ρόστερ της ΑΠΕ, απαρτιζόταν (έως τώρα) από 29 παίκτες με μέσο όρο ηλικίας τα 21,44 έτη (!!!), εκ των οποίων, οι 27 καταγράφηκαν στα επίσημα φύλλα αγώνων του πρωταθλήματος, ο 28ος ο νεαρός Σπυρόπουλος «έγραψε» λεπτά συμμετοχής σε ματς κυπέλλου ΕΠΣΑ, ενώ στο ρόστερ – ως 29ο μέλος - υπολογίζουμε και τον 21χρονο άτυχο Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος λίγο πριν την έναρξη της σεζόν υπέστη ρήξη χιαστών. Μεγαλύτεροι (!) – ηλικιακά - οι 28χρονοι Καλουδιώτης, Ξυδιάς και μικρότερος, ο 15χρονος Μαθιούδης.

Από αυτούς τους 28 παίκτες, που καταγράφηκαν σε φύλλα αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου, οι 22 είναι νέες μεταγραφές, ενώ οι υπόλοιποι – μόλις – έξι (6) ήταν στο ρόστερ από την περασμένη σεζόν.

Για να πάμε, πιο ειδικά, και ότι αφορά τους 7 αυτούς αγώνες πρωταθλήματος, ο Νίκος Κουνάδης, πήρε στις αποστολές συνολικά 27 παίκτες (22 μεταγραφές και 5 από το υπάρχον ρόστερ που βρήκε), ενώ από αυτούς συμμετοχή κατέγραψαν οι 20 (18 μεταγραφές και 2 «παλιοί»).

 

 

 

ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Σε λεπτά συμμετοχής το απόλυτο (630 λεπτά σε 7 ματς πρωταθλήματος) κατέγραψαν και… συναντιούνται στην κορυφή της σχετικής λίστας, οι Καλουδιώτης, Ξυδιάς και Φειδαίος (κεντρική φώτο).

Τέταρτος σε λεπτά συμμετοχής (571) ο Αλέξανδρος Μπάκας, 5ος ο Γιώργος Κυβέλος (450),… Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας

 

ESOTA1

Στις αποστολές των ματς πρωταθλήματος, όπου καταγράφηκαν στα φύλλα αγώνος, αλλά δεν πήραν χρόνο συμμετοχής, ήταν ακόμη οι Λάμπρου, Μανώλικας, Σωτηρίου, Τσιαντούλας, Σκαπέτης, Μπίκος (υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία), Τσιγκόπουλος.

 

 

VOSSMAKET

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 

Όσο αφορά τις συμμετοχές – εμφανίσεις, ασχέτου του χρόνου συμμετοχής, και στα 7 ματς της ΑΠΕ έπαιξαν οι Ξυδιάς, Καλουδιώτης, Φειδαίος, Τσαγκάρης, Διαμαντίδης, Αλ. Μπάκας, Δράμης, Σ. Σέχου, 6 εμφανίσεις κατέγραψαν οι Πουρίκης, Μαζμανίδης, Κατσικανταής, Σαμπάνης, σε 5 αγώνες έλαβαν μέρος οι Γ. Σέχου, Κυβέλος, 4 επίσημες εμφανίσεις κατέγραψε ο Κουτσαγγέλης, 3 φορές έπαιξε ο Γκαρδιακός, από δύο (2) συμμετοχές είχαν οι Γιαννόπουλος (τραυματίστηκε), Κ. Μακρής, ενώ μία (1) επίσημη εμφάνιση είχαν στο ενεργητικό τους, ο 15χρονος Μαθιούδης και ο Π. Μπάκας, στην επανεμφάνιση του στα γήπεδα έπειτα από απουσία 13 μηνών, λόγω τραυματισμού.

 

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ

 

Μετά από 7 αγωνιστικές στον 3ο όμιλο της Α΄ ΕΠΣΑ, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα είναι στην 11η θέση με 7 βαθμούς έχοντας 2 νίκες, μία (1) ισοπαλία, 4 ήττες και τέρματα 5-6. Σφιχτή εικόνα, όπως πρέπει για ομάδα… που «χτιζόταν» από την αρχή…

Στο τώρα,… εφόσον πάμε για διακοπή 2 ή, 2,5 μηνών στην καλύτερη (…εκτός και αν υπάρχει κάποιο άλλο σενάριο), θα δούμε σε τι κατάσταση θα επανέλθουν παίκτες και ομάδα (όχι μόνο η δικιά μας, αλλά το σύνολο των 42 ομάδων της κατηγορίας / 3 όμιλοι).

Η ΑΠΕ έδωσε 4 ματς μακριά από την έδρα της και 3 στα Ριμινίτικα (εντός έδρας). Εκτός έδρας είχε μία (1) ισοπαλία και 3 ήττες, με σύνολο τερμάτων 1-4, όπου μάλιστα σε 3 από αυτές τις συναντήσεις δεν σκόραρε, αλλά σε αντιστάθμισμα, στις ήττες της έχασε μόνο με 1 γκολ διαφορά (2 ήττες με 1-0 και μία -1- με 2-1), στοιχείο που ενισχύει την άποψη, ότι πρόκειται για αγωνιστικό σύνολο, που δεν κάμπτεται εύκολα.

Χωρίς να υπερβάλλουμε, και για να στηρίξουμε το σκεπτικό μας, σε κάποια από τα εκτός έδρας παιχνίδια που ηττήθηκε η ΑΠΕ, κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει κάποιον ή, κάποιους βαθμούς ισοπαλίας. Οι πιο αισιόδοξοι θα μίλαγαν ακόμη και για νίκες, αλλά στο ποδόσφαιρο επικρατεί ο ρεαλισμός, οπότε μην υποτιμούμε και την αξία της ισοπαλίας…

Στα Ριμινίτικα, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, είχε δύο (2) νίκες και μία (1) ήττα, με σύνολο τερμάτων 4-2.

Από αυτούς τους 7 αγώνες, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα βρέθηκε πίσω στο σκορ, όσο αφορά το α΄ ημίχρονο – που μάλλον είναι το καλό της - μόνο στο ματς της 5ης αγωνιστικής και στην εκτός έδρας ήττα (1-0) από το Καματερό, όπου όποιος είχε δει τα στιγμιότυπα της συνάντησης, σίγουρα δεν πίστευε, πως η ομάδα δεν πήρε σε αυτό το ματς ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας… Στα υπόλοιπα έξι (6) ματς, η ΑΠΕ με την λήξη του ημιχρόνου, ήταν δύο φορές μπροστά στο σκορ, ενώ στα άλλα 4 ήταν ισόπαλη…

Στις δε, τρεις (3) ήττες της, η ΑΠΕ είχε ισόπαλα ημίχρονα χωρίς σκορ (0-0) και τελικά, δέχθηκε στην επανάληψη γκολ που τις στοίχισαν θετικά αποτελέσματα και βαθμούς. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά και οι αριθμοί πάντα… μαρτυρούν πολλά, όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση, ομιλούμε για ένα νεανικό σύνολο, που αγώνα με αγώνα θα ελάμβανε εμπειρίες και αγωνιστικότητα. Άλλωστε έπρεπε να φτάσει η 7η αγωνιστική για να καταγράψει η ομάδα της πόλης μας την πρώτη της ισοπαλία και μάλιστα εκτός έδρας στο 0-0 με τον Άγιαξ Ταύρου.

 

 

ESOTA2

 

 

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕ

 

1η αγωνιστική Άγιοι Ανάργυροι – ΑΠΕ 2-1

 

2η αγωνιστική ΑΠΕ – Άρης Πετρούπολης 1-0

 

3η αγωνιστική Τράχωνες – ΑΠΕ 1-0

 

4η αγωνιστική ΑΠΕ – Αργυρούπολη 3-1

 

5η αγωνιστική Καματερό – ΑΠΕ 1-0

 

6η αγωνιστική ΑΠΕ – Δόξα Βύρωνος 0-1

 

7η αγωνιστική Άγιαξ Ταύρου – ΑΠΕ 0-0

 

 

VOSSMAKET

 

 

ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

Στην φετινή σεζόν 2020-2021, όπου η Α΄ ΕΠΣΑ έχει τρεις (3) ομίλους των 14 ομάδων, η ΑΠΕ με το συνολικό στατιστικό τερμάτων 5-6, μετά από 7 αγωνιστικές, έχει την 5η καλύτερη άμυνα στον όμιλο της και την 13η μεταξύ των 42 ομάδων της κατηγορίας, ενώ όσο αφορά την επίθεση / παραγωγικότητα, είναι στην 10η θέση του ομίλου της και στην 33η θέση μεταξύ των 42 συλλόγων της Α΄ Αθήνας.

Να σημειώσουμε, ότι αυτά τα 5 γκολ της ΑΠΕ έχουν σημειώσει πέντε (5) διαφορετικοί σκόρερ -… πλουραλισμός θα λέγαμε – και συγκεκριμένα οι Μπάκας Αλ., Τσαγκάρης, Καλουδιώτης, Σέχου Σ., Μαζμανίδης.

 

ESOTA3

 

Η ΑΠΕ τα πέντε 5 γκολ της τα σημείωσε σε τρεις (3) αγώνες από τους 7, ενώ στους υπόλοιπους 4 (3 ήττες, μία – 1 – ισοπαλία), ήταν… άσφαιρη.

Επίσης η Αγία Ελεούσα, με το πέρας της 7ης αγωνιστικής – όταν διακόπηκε και το πρωτάθλημα – είχε συμπληρώσει τρία (3) ματς (270 λεπτά από την 5η έως την 7η αγωνιστική), όπου δεν βρήκε δίχτυα…

 

 

VOSSMAKET