…ΟΤΑΝ Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΕΠΑΙΖΕ

 

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ!

 

arxpapnion

 

Όσο ζεις μαθαίνεις – και ειδικά για το παρελθόν, όσο αφορά εμάς τους νεότερους – και μιας και εν μέσω καραντίνας το έχουμε ρίξει στην… παρελθοντολογία, το αρχείο του μεγάλου Σάκη Κακαβά – εκ των παικτών… ΤΟΤΕΜ του συλλόγου, μας προσφέρει απίστευτα στοιχεία, όπως δηλαδή και το γεγονός, ότι έστω και σε φιλικό, η μεγάλη ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, έχει δώσει φιλικό αγώνα με τον τεράστιο Πανιώνιο.

Δημοσίευμα της εποχής, που εντοπίζεται χρονικά, πριν καμιά… 45αριά χρόνια (το 1976 ή 1977), μας παραθέτει πλούσιο στοιχεία για το φιλικό ματς Πανιώνιος – Αγία Ελεούσα, έναν Πανιώνιο, όπου μάλιστα είχε στις τάξεις του, τον… μύθο Στάθη Χάϊτα!

 

Σας παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ:

 

esotapkak

 

 

PAPAGALDEL

 

 

Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΚΑΒΑΣ

 

 

esotapkak1

 

Εμβληματική ποδοσφαιρική μορφή ο πολύ προσιτός και αγαπητός Σάκης Κακαβάς. Κυριολεκτικά, ΣΗΜΑΙΑ της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

Ιδιαίτερα συμπαθής και χαλαρός εκτός γηπέδων, που, όμως, όταν έμπαινε στα τερέν, μεταμορφωνόταν και διακρινόταν για το παθιασμένο παιχνίδι του.

Πέρα από τα φοβερά τεχνικά χαρακτηριστικά του, που τον διέκριναν από το ξεκίνημα της καριέρας του, ο Σάκης Κακαβάς, ήταν πραγματικό… τανκ στον χώρο της μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Ένα χαρισματικό χαφ, που ήθελαν όλοι οι προπονητές να έχουν στην διάθεση τους.

Έκοβε,… έραβε, έφτιαχνε, σκόραρε, έπαιζε με μυαλό, με ψυχή, με πάθος και θράσος, τα πάντα όλα… Αλλά πρωτίστως έδινε ώθηση στους συμπαίκτες του!

Γεννήθηκε το 1959 στο Αιγάλεω και τον Ιούλιο του 1975 σε ηλικία 16 ετών με προπονητή τον Ματθαίο Μουράτη, υπογράφει το πρώτο του δελτίο στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, που αγωνίζεται στην Α΄ ΕΠΣΑ.

Στην ομάδα της πόλης μας παίζει μέχρι το 1980, το ταλέντο του έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης μας, και επί Προεδρίας του κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου παίρνει μεταγραφή για την μεγάλη Προοδευτική (επί Προεδρίας Λευτέρη Τσαλουχίδη / γαμπρός του Γιάννη Καρρά), με την οποία για τρεις (3) σεζόν αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική.

Ακολουθεί η 3ετή παρουσία του στον ιστορικό Ατρόμητο Πειραιά, με τον οποίο αγωνίζεται στα εθνικά πρωταθλήματα της Γ΄ και Δ΄ Εθνικής, ενώ το 1986 επιστρέφει στην ΑΠΕ και στην πρώτη του σεζόν, με προπονητή τον Γιάννη Γεωργούλη, πανηγυρίζει την άνοδο και την επιστροφή της ομάδας από την Β΄ στην Α΄ ΕΠΣΑ.

Η διαδρομή του συνεχίζεται στην ΑΠΕ, με την οποία κερδίζει το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ και την άνοδο στην Δ΄ Εθνική, όπου συμμετέχει και στις δύο πρώτες παρουσίες του συλλόγου (σεζόν 90-91 και 91-92) στο εθνικό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

Ένας σοβαρός τραυματισμός, τον αναγκάζει να μην συνεχίσει στον σύλλογο της Αγίας Βαρβάρας, και ολοκληρώνει την καριέρα του, στην γειτονική Θύελλα Κορυδαλλού, όπου παράλληλα είναι και προπονητής.

Ως προπονητής, ξεκίνησε, όπως γράψαμε παραπάνω, την θητεία του στον πάγκο της Θύελλας Κορυδαλλού, ενώ πέρασε ακόμη από τους πάγκους, του Διαγόρα Αιγάλεω, της Δύναμης Νίκαιας, του Ατρόμητου Πειραιά, του Ζέφυρου Αιγάλεω, του Ορφέα Αιγάλεω, του Ηρακλή Περιστερίου, αλλά και της αγαπημένης του ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

 

APX84

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Σάκης Κακαβάς, με τον γιο του Τάσο, που αγωνίζεται στην Αγία Ελεούσα.

 

PAPAGALDEL