Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕ

ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

papagape

 

Στον 4ο εκτός έδρας αγώνα της, και αφού στις προηγούμενες τρεις συναντήσεις της εκτός Αγίας Βαρβάρας – από την αρχή του πρωταθλήματος - είχε ισάριθμες (3) ήττες, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, έφερε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στον Ταύρο με τον τοπικό Άγιαξ, αποσπώντας τον πρώτο βαθμό μακριά από την πόλη μας, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΑ το μεσημέρι του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2020.

Δεν πανηγυρίζει κανείς στις τάξεις της ΑΠΕ, αλλά σίγουρα είναι μία – η πρώτη – ομαδική κατάκτηση, το πρώτο θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα για τη νεανική ομάδα της πόλης μας, απέναντι βέβαια και σε έναν «φορμαρισμένο» αντίπαλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως ο Άγιαξ Ταύρου, που προερχόταν από τρεις (3) σερί νίκες, 2 στο πρωτάθλημα και μία (1) στο κύπελλο ΕΠΣΑ.

Επίσης η ΑΠΕ, με την ισοπαλία της αυτή, «διέκοψε» το αρνητικό σερί των δύο (2) ηττών, που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, ενώ κατάφερε μετά από 4 ματς, να κρατήσει και ανέπαφη την εστία της – χωρίς να δεχθεί γκολ – κάτι που είχε συμβεί, μόνο, στην εντός έδρας νίκη με τον Άρη Πετρούπολης την 2η αγωνιστική.

Από την άλλη βέβαια, ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς, όπου η ΑΠΕ δεν σημείωσε γκολ, δηλαδή έχει μείνει συνολικά 270΄ χωρίς παραγωγή στην επίθεση της, αλλά αυτό δεν κρίνεται ιδιαιτέρως αρνητικό σύμφωνα με τα δεδομένα του σημερινού αγώνα, όταν κατά πρωτίστως είχες στόχο να μην φύγεις με ήττα από την έδρα του Άγιαξ Ταύρου.

Ως συμπέρασμα, θετικό λοιπόν το… «στεγνό» 0-0 της 7ης αγωνιστικής για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, που ως ένα νεανικό σύνολο, πρέπει, πέρα από ωραίες εμφανίσεις, να μπορέσει να παίρνει και αποτελέσματα, ειδικά εκτός έδρας, ή, τουλάχιστον, όταν δεν μπορεί να κερδίσει, αρκεί να μην χάνει.

Και σήμερα εναντίον του Άγιαξ Ταύρου, έγινε αυτό το πρώτο βήμα, καθώς ακόμη και στο σύγχρονο επιθετικό ποδόσφαιρο (που… λανσάρουν οι νόρμες της FIFA και της UEFA), υπάρχει και η ισοπαλία.

Και ειδικά στην Α΄ Αθήνας, την πιο δύσκολη κατηγορία της Ελλάδας στο επίπεδο της, δεν είναι ντροπή να πηγαίνεις και για την ισοπαλία. Αλλά είπαμε, είναι μικρός ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών του Νίκου Κουνάδη, οπότε βήμα – βήμα θα μάθουν, ότι ο… σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Βέβαια, θα μπορούσε να είναι η ΑΠΕ, πάλι άτυχη, σε ένα ματς, που δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα (σχεδόν καθόλου), καθώς στο 87΄ ο γηπεδούχος Άγιαξ Ταύρου, σε μια… αναμπουμπούλα στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, είχε οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Μαυροβουνιώτη.

Εν ολίγοις, ήταν ένα παιχνίδι, όπου δεν διεκδικεί… δάφνες ποιότητας, με πολλές δυνατές μονομαχίες, όπου οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κερδίσουν τον χώρο του κέντρου, αλλά μέχρι εκεί. Μοιράστηκε το… καρπούζι στην μέση και ήρθε το ισόπαλο 0-0.

Μετά από 7 αγωνιστικές η ΑΠΕ είναι στην 11η θέση με 7 βαθμούς έχοντας 2 νίκες, μία (1) ισοπαλία, 4 ήττες και τέρματα 5-6.

Διαιτητής ο Παναγιωτάρας με βοηθούς τους Αργυριάδη και Αναστασόπουλο.

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ: Βεζύρης, Σωτηρόπουλος, Καβαλλάρης, Μαρούσης, Χρόνης, Βλάμης, Ερμάλ, Μαυροβουνιώτης, Θαναηλάκης, Ψαρράς (60΄ Καρούντζος), Δρόσος (46΄ Σιώζος).

ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Ξυδιάς, Μπάκας Αλ., Δράμης (72΄ Διαμαντίδης), Σέχου Γ., Φειδαίος, Καλουδιώτης, Γκαρδιακός, Κυβέλος, Σέχου Σ., Κατσικανταής (80΄ Τσαγκάρης), Σαμπάνης (46΄ Μαζμανίδης).

 

 

MAKPAPAGALS