…ΠΑΤΗΣΕ ΤΕΡΕΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΜΗΝΕΣ

 

 

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΑΣ

 

BAKVOS

 

Σε ένα αρκετά δυνατό ματς το πρωί της 25ης Οκτωβρίου 2020, η ιστορική Δόξα Βύρωνος, ήταν η ομάδα που υποχρέωσε την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στην Αγία Βαρβάρα για το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΑ

Οι Βυρωνιώτες πέρασαν από τα Ριμινίτικα επικρατώντας του νεανικού συνόλου της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα με 0-1 για την 6η αγωνιστική της σεζόν 2020-2021.

Ένα παιχνίδι, που σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα που έχει δώσει η Αγία Ελεούσα, η ομάδα της πόλης μας δεν έπιασε… μέγιστη απόδοση σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει έως τώρα.

Και σε ένα παιχνίδι με μία ισχυρή αντίπαλο, όπως η Δόξα Βύρωνος, που είναι αήττητη και μεταξύ των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, η ΑΠΕ δεν ήταν στην καλύτερη αγωνιστική μέρα της… γνωρίζοντας την δεύτερη σερί ήττα της με το ίδιο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι, που επωφελήθηκαν το γεγονός ότι το ματς πήγε στην δύναμη, μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και είχαν δοκάρι στο 6΄.

Στο α΄ ημίχρονο η ΑΠΕ είχε καλές στιγμές με τους Μαζμανίδη, Σ. Σέχου και Σαμπάνη.

Στην επανάληψη η Δόξα Βύρωνος σημείωσε το 0-1 στο 50΄. Ο προπονητής της ΑΠΕ Νίκος Κουνάδης προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους πιο επιθετικογενείς, Διαμαντίδη, Τσαγκάρη, Δράμη.

Η Αγία Ελεούσα, προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική και να πιέσει, χάθηκαν ορισμένες ευκαιρίες, αλλά οι φιλοξενούμενοι καλά οργανωμένοι,… ψύχραιμοι και πιο έμπειροι (αναλώνοντας ορισμένες περιπτώσεις σε καθυστερήσεις), κράτησαν το υπέρ τους σκορ (0-1).

Μάλιστα στο 84΄ σε αντεπίθεση τους οι Βυρωνιώτες είχαν και δεύτερο δοκάρι.

Στο 90΄ όταν η αγωνιστική ένταση της συνάντησης ήταν στο κατακόρυφο, δημιουργήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ των παικτών και αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Κίλιας από την Δόξα Βύρωνος και ο Μακρής της ΑΠΕ. Εν τέλει η επικράτηση της Δόξα Βύρωνος ήταν δίκαιη.

Μια εντός έδρας ήττα – κάποια στιγμή, νομοτελειακά, θα ερχόταν και αυτή – δεν φέρνει σίγουρα την καταστροφή, αλλά σίγουρα αποτελεί πεδίο τεχνικών και αγωνιστικών συμπερασμάτων, προς όφελος τόσο του προπονητή, όσο και των παικτών της ΑΠΕ, μίας ομάδας με καμιά… 25αριά νέα πρόσωπα, που «χτίζεται» από τον περασμένο Αύγουστο, με υπομονή και ηρεμία.

Και αυτά τα συμπεράσματα θα δουλευθούν καταλλήλως στην πορεία των καθημερινών προπονήσεων, τα οποία θα φανούν και στο γήπεδο. Και όπως είπαμε υπομονή και ηρεμία να υπάρχει, και όλα γίνονται.

Άλλωστε η επιστροφή της ΑΠΕ μετά από τρεις σεζόν στην Α΄ Αθήνας, συνοδεύτηκε με την φιλοσοφία, να φτιαχτεί μια αξιοπρεπής νεανική ομάδα, με το βλέμμα στο μέλλον και όχι με πρόσκαιρο αγωνιστικό όφελος…!!! Μην φοβάστε και μην καταστροφολογείτε. Η νεανική ΑΠΕ, θα… στρώσει χαρακτήρα και θα σωθεί. Άνετα και… μαθηματικά.

Στα θετικά της σημερινής συνάντησης για την ομάδα της ΑΠΕ, η επανεμφάνιση σε επίσημο ματς του Παναγιώτη Μπάκα (κεντρική φώτο), μετά από 13 μήνες αγωνιστικής αποχής. Ο 24χρονος επιθετικός, που είχε αγωνιστεί και παλαιότερα στην ομάδα μας, αποκτήθηκε τον Ιούλιο που πέρασε, από την Αγία Ελεούσα.

Ο Παναγιώτης Μπάκας, το καλοκαίρι του 2019 είχε μεταγραφεί στον Ιάσωνα, αλλά στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Α΄ Αθήνας, Αγία Παρασκευή – Ιάσων (2-0), στις 22 Σεπτεμβρίου 2019, στάθηκε άτυχος και υπέστη ρήξη χιαστών. (Στην κεντρική φώτο, αριστερά ο Παναγιώτης Μπάκας και δεξιά ο Πρόεδρος της ΑΠΕ, Κώστας Βόσσος)

Ο ικανότατος επιθετικός, χρησιμοποιήθηκε για λίγα λεπτά ως αλλαγή από τον προπονητή του Νίκο Κουνάδη και πλέον αναμένεται να μπει για τα καλά στην συνέχεια της αγωνιστικής δράσης. Ένα λοιπόν, επιπλέον, «όπλο», στην… φαρέτρα της Αγίας Ελεούσας.

Διαιτητής ο Κοπαλάς με βοηθούς τους Φραγκιουδάκη και Μημίδη.

Μετά από 6 αγωνιστικές η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα είναι στην 11η θέση με 6 βαθμούς έχοντας 2 νίκες, 4 ήττες και τέρματα 5-6.

Την επόμενη αγωνιστική (7η) η ομάδα της πόλης μας παίζει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον υπολογίσιμο Άγιαξ Ταύρου, ο οποίος, χθες Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, νίκησε εκτός έδρας με 2-0 τον Ιάσων στο Ίλιον. Ο Άγιαξ Ταύρου είναι στην 8η θέση με 9 βαθμούς έχοντας 3 νίκες, 3 ήττες και τέρματα 5-5.

ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ (Νίκος Κουνάδης): Ξυδιάς, Μπάκας Αλ. (60΄ Τσαγκάρης), Πουρίκης, Μακρής, Φειδαίος, Καλουδιώτης, Γκαρδιακός (60΄ Δράμης), Μαζμανίδης, Σέχου Σ. (51΄ Διαμαντίδης), Κύβελος, Σαμπάνης (85΄ Μπάκας Π.).

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ (Γιάννης Κουσάνας): Μεϊμάρογλου, Καζαντζής (60΄ Κορδογιάννης), Κίλιας, Ρωμανός, Κοσσυβάκης, Χαλβαντζής, Κουτσαυτίκης, Νικόλας, Σκούρας (78΄ Ταμπουράκης), Ζευκιλής (69΄ Αγγελακόπουλος), Βούτας.

 

 

lixoudD