ΓΥΡΙΣΕ ΜΕ… «ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ»

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ Η ΑΠΕ!

kamape

 

Ήταν ένα παιχνίδι, ντέρμπι της Δυτικής Αθήνας, μεταξύ του γηπεδούχου Καματερού και της νεανικής ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, για τη 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΑ, όπου η ομάδα της πόλης μας, κάλλιστα θα μπορούσε να έχει φύγει… από την περιοχή του θαυματουργού νερού (…παλαιά υπόθεση πριν 44 χρόνια – το νερό που νικούσε τον καρκίνο κτλ.) με τον βαθμό της ισοπαλίας – τουλάχιστον – αλλά για τρίτο σερί ματς εκτός έδρας από την πρεμιέρα της διοργάνωσης, γνώρισε την ήττα, με 1-0.

Δεν ήταν… αεράτη η Αγία Ελεούσα στο α΄ ημίχρονο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έλαμψαν οι γηπεδούχοι, καθώς δεν είχε την φρεσκάδα και μαχητικότητα των τεσσάρων προηγούμενων αγωνιστικών – όσο αφορά τα πρώτα 45 λεπτά – όπου μάλιστα σε όλα αυτά τα ματς δεν είχε μείνει πίσω στο σκορ.

Με το Καματερό, στον αγώνα που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020, έφταναν μόλις λίγα δευτερόλεπτα, για να «χαλαρώσει» στο 13’ ένας μεγάλος αριθμός παικτών της «Αγίας» έπειτα από εκτέλεση φάουλ, και ο Τσιριγώτης που βρέθηκε… απελπιστικά μόνος στο κέντρο της άμυνας (στο ύψος της μικρής περιοχής) με κεφαλιά, να πετύχει το 1-0 για την γηπεδούχο.

Η ειρωνεία… είναι ότι τέτοια είδους φάση και την αντίδραση που έπρεπε να έχει στην άμυνα της η ΑΠΕ έπειτα από στημένη μπαλιά, είχε δουλέψει με κάθε λεπτομέρεια όλη την προηγούμενη εβδομάδα με τους παίκτες του ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κουνάδης. Τελικά, και επειδή το ποδόσφαιρο παίζεται από ανθρώπους και όχι από… ρομπότ (βλέπε virtual κτλ.), δεν χρειάζεται παραπάνω από ένα – δύο δευτερόλεπτα χαλάρωσης για να την πάθεις!

Παρά ταύτα, τόσο πριν το γκολ, στο 7΄, όσο και στο 22΄, η ΑΠΕ είχε δύο ευκαιριούλες (καρμπόν) με τον Διαμαντίδη για να κάνει την ζημιά…

Τελικά η ομάδα πήγε κατά την ανάπαυλα στα αποδυτήρια, για πρώτη φορά σε 5 αγωνιστικές με εις βάρος της σκορ.

Στο β΄ ημίχρονο η Αγία Ελεούσα ήταν σίγουρα καλύτερη από το Καματερό, έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους της ανεβάζοντας ρυθμούς, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς βρήκε απέναντι της και τον πορτιέρο του Καματερού, Ανδρεουσόπουλο, ο οποίος ήταν σε καλή μέρα και «καθάρισε» τις όποιες επικίνδυνες στιγμές, χαμηλά ή, ψηλά.

Ενδεικτική η μεγάλη ευκαιρία του 49΄, όταν στο καλοζυγισμένο σουτ του 17χρονου Σέρτζιο Σέχου, οριζοντιώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 62΄ και στο 63΄, ήταν η σειρά του γκολκίπερ Ξυδιά, της ΑΠΕ, να δείξει κατάλληλα αντανακλαστικά, εξουδετερώνοντας – με υπερένταση - το ψηλοκρεμαστό σουτ του Παναγιωτόπουλου και το αδύναμο σουτ του Χαντζίτζε, αντίστοιχα, στις μοναδικές φάσεις του Καματερού στην επανάληψη.

Στο 71΄ μία ακόμη καλή ευκαιρία για την ΑΠΕ, όταν από κεφαλιά – εντός περιοχής - μέσα από γκρουπ παικτών, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Καματερού, στο 73΄ χάθηκε ανάλογη ευκαιρία πάλι μετά από βαθιά μπαλιά, ενώ στο 78΄ ο Σέχου έστρωσε ωραία την μπάλα στον Μαζμανίδη, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Στο 87΄ σε ακόμη μία… φάση καρμπόν (βαθιά μπαλιά κτλ.) οι παίκτες της ΑΠΕ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

…Πάθημα και μάθημα για τους παίκτες της ΑΠΕ σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς, που χωρίς να είναι χειρότεροι, φεύγουν με… άδεια χέρια! Κρίμα.

Θα γυρίσει, όμως, κάποια στιγμή και αυτό το εις βάρος τους δεδομένο… Μην γίνει δηλαδή και… νόμος του Μέρφυ!

Σίγουρα ήταν μία ακόμη ήττα, αλλά επειδή οι παίκτες του Νίκου Κουνάδη είναι οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία, κρατάμε το θετικό ότι έχουν καλά και αρκετά διαστήματα υπεροχής έναντι των αντιπάλων τους, και στις 5 έως τώρα αγωνιστικές.

Που θα πάει θα στρώσει…

Διαιτητής ο Τσολακίδης με βοηθούς τους Κουκόπουλο και Μπάγια.

ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Ανδρεουσόπουλος, Πιτέλης, Ανδριτσόπουλος, Χαντζίτσε, Μπίμπιζας, Παππάς, Παλυβός (71΄ Ραφεάλ), Τσιργιώτης (92΄ Κολοκοτρώνης), Ζούκας (92΄ Βασιλάκος), Παναγιωτόπουλος (92΄Παπαϊωάννου), Ζαχαρόπουλος (52΄ Πάππος).

ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Ξυδιάς, Μπάκας Αλ., Πουρίκης, Κύβελος, Φειδαίος, Καλουδιώτης, Τσαγκάρης, Μαζμανίδης, Διαμαντίδης (54΄ Σέχου Σ.), Κατσικανταής (46΄ Σαμπάνης), Δράμης (71΄ Κουτσαγγέλης)

Αρχική φώτο από τον διαδικτυακό λογαριασμό (FB) του ΠΑΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ.

 

VOSSMAKET