… «ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΤΗΚΑΝ» ΟΙ ΑΦΟΙ ΜΠΑΚΑ

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ!

ARXBAK

 

 

 

Μπορεί να είναι κάτοικοι Αγίας Βαρβάρας, αλλά από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο σε ακαδημίες ομάδων γειτονικών δήμων, ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά αλλού, έγιναν γνωστοί στο αθηναϊκό γίγνεσθαι, αλλά πλέον και οι δύο, τα δίδυμα αδέλφια Μπάκα, ο Αλέξανδρος και ο Παναγιώτης,… «επαναπατρίστηκαν» - μαζί - ποδοσφαιρικά στην Αγία Βαρβάρα, και ήδη εδώ και λίγες μέρες, όπως είναι γνωστό, ήταν οι πρώτες μεταγραφές της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, όπου ο ιστορικός σύλλογος της πόλης μας, μετά από τρεις (3) σεζόν επιστρέφει… στα σαλόνια της Α΄ ΕΠΣΑ.

 

Για το ακριβές της είδησης, ο ένας από τους δύο, ο Παναγιώτης που αγωνίζεται στην επίθεση, είναι… παλιός γνώριμος της ομάδας, καθώς αγωνίστηκε για δύο σεζόν με την φανέλα της στην Β΄ ΕΠΣΑ (πρώτος σκόρερ της ΑΠΕ το 2017-2018), ενώ ο Αλέξανδρος – μπακ/χαφ - είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί με τα χρώματα του συλλόγου της Αγίας Βαρβάρας, και επιπλέον είναι η πρώτη φορά που και οι δύο – μαζί - θα έχουν στο στήθος τους το έμβλημα της ΑΠΕ.

 

Όπως γράψαμε παραπάνω, η είδηση για την μεταγραφή τους στην Αγία Ελεούσα, είναι γνωστή από την περασμένη εβδομάδα, ενώ πριν λίγα 24ωρα και τα δύο αδέλφια, βρέθηκαν στα γραφεία του σωματείου, όπου υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα μετακίνηση τους στην ΑΠΕ και παράλληλα φωτογραφήθηκαν.

 

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο Παναγιώτης Μπάκας, ο Πρόεδρος της «Αγίας» Κώστας Βόσσος και ο Παναγιώτης Μπάκας.

 

Εμείς σας παραθέτουμε αναλυτικά την ποδοσφαιρική διαδρομή των δύο νέων ποδοσφαιριστών της ΑΠΕ, οι οποίοι παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας τους και εμπειρία έχουν από το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ, και δυνατές παραστάσεις σε αυτό το επίπεδο, ενώ αναμένεται να ενισχύσουν κατά πολύ την Αγία Ελεούσα τη νέα χρονιά.

 

LIXK

 

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΚΑΣ

 

 

BAKAL

 

 

Ο 24χρονος Αλέξανδρος Μπάκας, παίζει στις πτέρυγες, θεωρείται από τα σύγχρονα μπακ – χαφ, στοιχείο που τον έκανε να είναι βασικός στην Α΄ Αθήνας από τα 17 του χρόνια, έχει εξαιρετική αντίληψη και οξυδέρκεια και όλες αυτές τις προηγούμενες 5 σεζόν, ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

 

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Θριάμβου Χαϊδαρίου – όπως και πολλά άλλα παιδιά από την πόλη μας – και την πρώτες του επίσημες παρουσίες τις είχε με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου στην Β΄ ΕΠΣΑ την σεζόν 2012-2013 (2 συμμετοχές).

 

Με τον γειτονική ομάδα στην Β΄ ΕΠΣΑ την περίοδο 2013-2014 είχε 10 ματς, ενώ την χρονιά 2014-2015 παίζει με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου σε 29 αγώνες και πανηγυρίζει την άνοδο στην Α΄ Αθήνας.

 

Με τους Χαϊδαριώτες στην Α΄ ΕΠΣΑ την περίοδο 2015-2016 είχε 22 εμφανίσεις, την επόμενη σεζόν 2016-2017 καταγράφει 24 συμμετοχές, την χρονιά 2017-2018 το στατιστικό του είναι 29 παιχνίδια και 2 γκολ, ενώ για την αγωνιστική χρονιά 2018-2019 φόρεσε την φανέλα του Θριάμβου Χαϊδαρίου σε 28 ματς.

 

Την σεζόν (2019-2020) που ολοκληρώθηκε είχε 20 εμφανίσεις με τον Ιάσωνα Ιλίου στην Α΄ Αθήνας.

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΑΣ

 

BAKP

 

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, που έχει ξεκινήσει από τις ακαδημίες του Θριάμβου Χαϊδαρίου, προωθήθηκε στο ανδρικό τμήμα του σωματείου το 2012 – σε ηλικία 15 ετών - και την πρώτη του σεζόν στην Β΄ ΕΠΣΑ είχε 4 συμμετοχές.

 

Την περίοδο 2013-2014 με τον Θρίαμβο στην Β΄ ΕΠΣΑ είχε 9 συμμετοχές, ενώ την σεζόν 2014-2015 είχε 20 συμμετοχές και 4 γκολ, πανηγυρίζοντας παράλληλα και την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ ΕΠΣΑ.

 

Στην Α΄ Αθήνας με τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου την περίοδο 2015-2016 και προπονητή τον Χρήστο Κιούρκο, ο Μπάκας είχε 26 συμμετοχές και 9 γκολ, ενώ την σεζόν (2016-2017) με προπονητή τον Νίκο Παπαρούνη, ο νεαρός επιθετικός είχε 22 συμμετοχές και 5 γκολ.

 

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου (2017-2018) στην Α΄ Αθήνας με την φανέλα του Θριάμβου Χαϊδαρίου (προπονητής ο Διονύσης Κατραμάδος), ο εν λόγω παίκτης είχε 6 συμμετοχές στην Α΄ ΕΠΣΑ, ενώ τον Οκτώβριο του 2017 δόθηκε ως δανεικός στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, όπου με την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ κατέγραψε 25 συμμετοχές και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της με 10 γκολ.

 

Την επόμενη περίοδο 2018-2019, επέστρεψε για λίγα 24ωρα στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, αλλά τελικά φόρεσε την φανέλα της ΑΠΕ για το υπόλοιπο της σεζόν στην Β΄ ΕΠΣΑ, όπου με την φανέλα της Αγίας Ελεούσας, κατέγραψε 21 συμμετοχές και 8 γκολ, δείχνοντας για ακόμη μία φορά, ότι παραμένει ποιοτικός και επικίνδυνος επιθετικός με ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα.

 

Την σεζόν (2019-2020) που ολοκληρώθηκε λόγω του κορωνοϊού, ο Παναγιώτης Μπάκας, μεταγράφηκε στον Ιάσωνα Ιλίου και στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς στην πρεμιέρα (1η αγωνιστική) της Α΄ ΕΠΣΑ και στον αγώνα με την Αγία Παρασκευή τραυματίστηκε σοβαρά, χάνοντας μεγάλο μέρος της σεζόν. Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου (2020), ο Παναγιώτης είχε επανέλθει, έχοντας ακολουθήσει πολύμηνο πρόγραμμα αποκατάστασης, αλλά τον πρόλαβε ο κορωνοϊός και πλέον θα μπει επίσημα και αγωνιστικά στο γήπεδο, στην έναρξη της προετοιμασίας της ΑΠΕ τον Αύγουστο.

 

LIXK