ΠΡΙΝ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ!

 

SUPGOU

 

 

Σε μια 84χρονη διαδρομή, η πλέον ιστορική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας, η Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση (ΑΠΕ) Αγία Ελεούσα, έχει γνωρίσει λύπες, χαρές, συγκινήσεις, θρίλερ, αγωνίες, δίνοντας μάχες – αγώνες.

Για αυτούς, που ασχολούνται διεξοδικά με τον σύλλογο και ιδιαίτερα με στιγμές, που έχουν μείνει χαραγμένες στην μνήμη, για την σημασία τους, η ομάδα της πόλης μας, που από τα μέσα της δεκαετίας του 80 ανήκει στο «κλαμπ» των πιο αναγνωρίσιμων σωματείων της Αττικής, έχει κατακτήσει τίτλους Α΄ ΕΠΣΑ, έχει «σηκώσει» κύπελλο ΕΠΣΑ, έχει παίξει πολλές σεζόν στην Δ΄ Εθνική, έχει σημειώσει παρουσία στην Γ΄ Εθνική και έχει λάβει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας (περνώντας μάλιστα και στο β΄ γύρο, έχοντας αποκλείσει τον Παναργειακό – ακολούθησε αποκλεισμός από τον Εδεσσαϊκό – σεζόν 1997/1998), η 10η Ιουνίου 1990 αποτελεί μάλλον την ημερομηνία, που άλλαξε ριζικά τον ρου της ιστορίας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

Συμπληρώθηκαν, στις 10 Ιουνίου 2020, ακριβώς 30 χρόνια από εκείνη τη ημερομηνία, όταν ο «κυανόλευκος» σύλλογος της πόλης μας, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της ΕΠΣΑ (στον 1ο όμιλο στην κορυφή βρέθηκε ο Ήφαιστος Περιστερίου και στον 3ο τα Μελίσσια), έλαβε μέρος στα μπαράζ της διοργανώτριας αρχής, για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική.

Στις 10 Ιουνίου 1990, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στο ουδέτερο γήπεδο της Αργυρούπολης, κέρδισε 3-1 τα Μελίσσια για την 1η αγωνιστική και ουσιαστικά «κλείδωσε» την άνοδο της στην Δ΄ Εθνική κατηγορία, λαμβάνοντας μέρος σε εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της την σεζόν 1990-1991. (Στον αγώνα μπαράζ της 2ης αγωνιστικής με τον Ήφαιστο, η ΑΠΕ κέρδισε εκ νέου, και στοιχεία θα σας παρουσιάσουμε στις 17 Ιουνίου).

Τα αποκόμματα της κεντρικής φώτο, όπως και ένα μικρό ρεπορτάζ από τον αγώνα με τους σκόρερ (επιπλέον φώτο) και την σύνθεση της ομάδας, που σας παραθέτουμε παρακάτω, προέρχονται από το αρχείο του Θεόδωρου Γουρνά, και την ειδική αθλητική έκδοση («ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ») που είχε εκδώσει ο ίδιος (σε ηλικία 16 ετών τότε), λίγες μέρες μετά τα μπαράζ.

Ο Θεόδωρος Γουρνάς, κάλυψε δημοσιογραφικά (για λογαριασμό της «Αθλητικής Ηχούς» και της στήλης «ΑΘΗΝΑΪΚΑ» του αείμνηστου Σάκη Τσακασιάνου) πρώτη φορά αγώνα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα σε ηλικία 14 ετών, τον Σεπτέμβριο του 1988 (αγώνας κυπέλλου ΕΠΣΑ με τη Νέα Σμύρνη).

 

 

PERIKLISMAK

 

 

GOURTH1

 

 

PERIKLISMAK