ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Ο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΑΓΑΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕ

ΕΚΤΟΣ ΝΕΟΥ ΔΣ Ο ΚΑΡΔΑΡΑΣ

MAGALN

 

Με την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του κορωνοϊού, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, έπειτα από 22 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ, ήταν στην 2η θέση της βαθμολογίας του ομίλου της, οπότε με την επίσημη λήξη και κατακύρωση του σχετικού πίνακα, που θα γίνει και τυπικά προς τα τέλη Μαϊου – αρχές Ιουνίου από την διοργανώτρια αρχή, λαμβάνει το εισιτήριο ανόδου για την Α΄ ΕΠΣΑ, επιστρέφοντας στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αθήνας, μετά από 3 χρόνια.

Οι εξελίξεις ήδη τρέχουν, καθώς ο προπονητής Τάκης Γιαννόπουλος, ανακοίνωσε την αποχώρηση του πριν λίγες μέρες, γεγονός, που άνοιξε την ροή των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι, την επόμενη Τρίτη 26 Μαίου 2020 στην Γενική Συνέλευση του σωματείου, η ομάδα αλλάζει διοίκηση και με την επανεμφάνιση της στην Α΄ κατηγορία της Αθήνας, μετά από τρία (3) χρόνια, θα παρουσιαστεί ισχυρή και ισορροπημένη, με ενωτικό ΔΣ.

Η διοίκηση υπό τον κ. Γρηγόρη Μαγαλιό (φώτο αριστερά) , όλα αυτά τα τρία (3) χρόνια, έχει να επιδείξει ένα επιτυχημένο έργο, όπου μετά τον υποβιβασμό στην Β΄ ΕΠΣΑ το 2017, ανέλαβε τις τύχες της, επέφερε την ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου, έφερε, σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, κοντά παλαιούς και νέους παράγοντες, η ΑΠΕ με στρωτά διοικητικά βήματα απέκτησε ισορροπία, ανέκτησε την υπόσταση της λειτουργώντας καλά στο οικονομικό κομμάτι - τηρουμένων των αναλογιών - και εν τέλει επαναφέρει το σωματείο, εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Α΄ κατηγορία της Αθήνας.

Ο Γρηγόρης Μαγαλιός, που ασχολείται από τα παιδικά του χρόνια με την ομάδα ως οπαδός της και θερμός υποστηρικτής της, βάζοντας πάνω από όλα πρώτα το συμφέρον της, μετέχει ενεργά στα διοικητικά της εδώ και 30 χρόνια περίπου, όπου την έχει υπηρετήσει από πολλά πόστα, ενώ σε δύο περιόδους τέθηκε επικεφαλής – Πρόεδρος του ΔΣ.

Σε αυτή την τελευταία δύσκολη τριετία, όταν το 2017 ο σύλλογος είχε πέσει στην Β΄ ΕΠΣΑ, αναδείχθηκε στην κορυφαία θέση του Προέδρου, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, συνασπίζοντας γύρω από τον σύλλογο, όπως γράψαμε παραπάνω, πολλά πρόσωπα διαφορετικών ποδοσφαιρικών φιλοσοφιών και… διαδρομών.

Ο ίδιος, που δεν έχει «παντρευτεί» την θέση του Προέδρου και βάζει πάντα την ομάδα πάνω από όλα, γνωρίζει καλά τον χώρο του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, τις σκληρές ιδιαιτερότητες - απαιτήσεις της Α΄ Αθήνας και εν προκειμένω… τον γεωγραφικό χώρο της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα.

Σε αυτό το διαμορφωμένο πλαίσιο, ο Μαγαλιός ανοίγει τον δρόμο, μίας νέας διοικητικής αναδιάρθρωσης, ακόμη και μεγάλου βαθμού, όπου η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, θα βγει, με νέο ΔΣ, έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Α΄ Αθήνας.

Εδώ και αρκετές μέρες (για να μην πούμε μήνες, καθώς η ομάδα φαινόταν ότι πάει για την άνοδο), ο Μαγαλιός έχει συνεχείς επαφές με πρόσωπα, παλαιούς και νέους παράγοντες, προκειμένου να «ανιχνευθούν» οι όψιμες προθέσεις και ο σύλλογος να πάει σε διαδικασίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Έχοντας επιτελέσει, όπως γράψαμε, σπουδαίο έργο σε αυτά τα τρία, προηγούμενα, δύσκολα χρόνια, ο Μαγαλιός, δεν θα είναι εκ νέου Πρόεδρος, παραδίδει τα σκήπτρα, αλλά θα συνεχίσει να μετέχει στο ΔΣ, στηρίζοντας και έμπρακτα τη νέα διοίκηση, και παράλληλα θα σηματοδοτεί με την παρουσία του, το βασικό δόγμα συνεργασίας, δηλαδή ότι, ενωμένη η ΑΠΕ θα είναι πάντα δυνατή.

Όσο αφορά επίσης αυτή την προηγούμενη τριετία, άξια αναφοράς, είναι και η προσέλκυση, χορηγών και φίλων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως οι κ.κ. Κουφόπουλος, Κουγιεντάκης, Γερολυμάτος, κ.α., η ξεχωριστή και ετήσια προσφορά του γνωστού επιχειρηματία κ. Γιάννη Κυριακούλη, ενώ από την πλευρά του ο έτερος Αντιπρόεδρος κ. Αλέκος Καρδαράς, μεσολάβησε, ώστε τον σύλλογο να στηρίξει η γνωστή εταιρεία 3ΑΛΦΑ. Εξίσου σημαντική και η μεσολάβηση του πρώην Αντιδημάρχου της πόλης μας, κ. Κώστα Κακαράντζα, ο οποίος ενήργησε για την υποστήριξη από την ΠΟΣΠΛΑ.

Από τα παραπάνω, και τις ενδεικτικές περιπτώσεις που παραθέσαμε, δείξαμε ότι επί διοίκησης Μαγαλιού, με τα καλά της και με τα λάθη της, με τις συμπάθειες της και τις… αντιπάθειες της, υπήρξε ένα συνασπισμός για το καλό της ομάδας.

Μία αξιοσημείωτη επισήμανση, χωρίς απαραίτητα, να το συνδέουμε με την υπόθεση της Προεδρίας - που έχει δρομολογηθεί μέσω των επαφών του απερχόμενου Προέδρου κ. Γρηγόρη Μαγαλιού - αλλά έχει και αυτό την δική του σημασία σχετικά με την επόμενη μέρα, είναι και ένα – προ κορωνοϊού - ραντεβού (διερευνητικό) στελέχους της ΑΠΕ με τον γνωστό συμπολίτη μας, κορυφαίο επιχειρηματία του τομέα των ασφαλειών και Προέδρου του ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας), κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου (μεσαία φώτο), ο οποίος έχει διατελέσει παλαιότερα, Πρόεδρος της ομάδας. Το θέμα, όμως, έμεινε εκεί και δεν υπήρξε εκ νέου συνάντηση.

Τέλος, τις προηγούμενες μέρες, ο επιχειρηματίας, μέλος του ΔΣ και εκ των Αντιπροέδρων της ΑΠΕ, κ. Αλέκος Καρδαράς (φώτο δεξιά), είχε γνωστοποιήσει - και πριν σημειωθούν οποιεσδήποτε εξελίξεις σχετικά με το ΔΣ - για να μην υπάρχουν παρερμηνείες ή, παρεξηγήσεις, ότι δεν θα είναι στο νέο ΔΣ, για καθαρά προσωπικούς λόγους.

«Δεν θα μετέχω στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί, ότι δεν θα βρίσκομαι κοντά στη νέα διοίκηση και στην ομάδα, προκειμένου να ενισχύω το έργο τους και την προσπάθεια τους. Απλώς δεν θα έχω θεσμικό ρόλο στο νέο ΔΣ. Όλοι μαζί θα είμαστε εδώ για να δούμε την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα να είναι δυνατή και περήφανη στην Α΄ Αθήνας», επεσήμανε ο κ. Καρδαράς.

Η νέα διοίκηση, ξεκινάει εν δύσκολων περιστάσεων κορωνοϊού, αλλά με αισιοδοξία βέβαια, να ορίσει την φιλοσοφία της ομάδας, να προγραμματίσει ένα μπάτζετ για επίπεδο Α΄ Αθήνας, να αρχίσει τις ενέργειες για να είναι έτοιμο το γήπεδο «Ριμινίτικα» στο πρωτάθλημα της περιόδου 2020-2021, να συμφωνήσει με προπονητή και ακολούθως να γίνει το πλάνο με το έμψυχο δυναμικό.

Τα καλύτερα έρχονται. Υπομονή και δύναμη!

 

STMAKARX