ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑ

 

 

 

 

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

 

 

 

 

ΠΡΙΝ 31 ΧΡΟΝΙΑ! (ΑΡΧΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΓΑΛΙΟΥ)

 

 

EPEISAPE

 

 

 

 

Περί τα τέλη Μαρτίου του 1989 στον αγώνα Μάχη Μαραθώνα – Αγία Ελεούσα για το πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας, οι φίλοι της ομάδας από την Αγία Βαρβάρα που είχαν μεταβεί για να παρακολουθήσουν το ματς, δέχθηκαν φοβερούς τραμπουκισμούς και επιθέσεις από τους οπαδούς των γηπεδούχων, όπως επίσης και η αποστολή του συλλόγου.

Χθες, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, και όπως αποτυπώνεται από το αρχείο του νυν Προέδρου της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα κ. Γρηγόρη Μαγαλιού (κεντρική φώτο), συμπληρώθηκαν 31 (!) ακριβώς χρόνια, όταν εκείνη την ημερομηνία του Μαρτίου 1989, δεκάδες οπαδοί της ΑΠΕ πήγαν στην μεσοβδόμαδη συνάντηση - κλήρωση - στα γραφεία της ΕΠΣΑ, και έγινε… πανωλεθρία από τα επεισόδια.

Σε μια μέρα, που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο για τα χρονικά της πιο ιστορικής ΕΠΣ της Ελλάδας, οι αδικημένοι – από τα όσα υπέστησαν στον Μαραθώνα – οπαδοί της ΑΠΕ, απέδωσαν… δικαιοσύνη, δέρνοντας ανηλεώς και σπάζοντας τα πάντα, καθώς θεωρούσαν ότι η ΕΠΣΑ είχε περάσει στα… ψηλά την υπόθεση των επεισοδίων του Μαραθώνα, όπως και την "εχθρική" διαιτησία (διαιτητικό τρίο Γιαννακού, Μιχαλόπουλου, Παπασταματίου) εις βάρος της "Αγίας".

Μάλιστα ήταν τέτοια η διάρκεια και η έκταση των επεισοδίων στα… καλοκαιρινά – από τα σπασίματα - γραφεία της ΕΠΣΑ, που λίγη ώρα αργότερα επενέβη μονάδα των ΜΑΤ και της γνωστής «Ζ», όπως γράφει στο ρεπορτάζ του ο αείμνηστος Σάκης Τσακασιάνος στην «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» και σας παραθέτουμε αυτούσιο. 30 Μαρτίου 1989 και ακριβώς 31 χρόνια μετά, στις 31 Μαρτίου 2020, σας θυμίζουμε τα γεγονότα, από το αρχείο του κ. Γρηγόρη Μαγαλιού.


 

 

apeep2

 

 

 

 

STMAKARX