ΣΤΟΥΣ «8» Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕ

 

ΜΕ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΛΙΟΣΙΑ

 

BSRA

 

 

Μπορεί να αγωνίζεται κατά τη φετινή περίοδο (2018-2019) στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ, αλλά η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα κάνει εκπληκτική πορεία στην διοργάνωση του κυπέλλου της ΕΠΣΑ. Το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 η ιστορική «κυανόλευκη» ομάδα της Αγίας Βαρβάρας έκανε μία ακόμη υπέρβαση και μέσα στα Λιόσια (Ίλιον) κέρδισε με 3-2 τον τοπικό Ολ. Λιοσίων – ομάδα της Α΄ ΕΠΣΑ – κάνοντας την μεγάλη έκπληξη και παίρνοντας την πρόκριση για τις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού, τα Προημιτελικά, που αν μήτι άλλο αποτελεί ένα ακόμη τιμητικό στοιχείο για το σωματείο.
Στο 8΄ ο Φιλίππου πασάρει στον Βλαχόπουλο, ο τελευταίος κάνει παράλληλη μπαλιά και ο Μπάκας (φώτο αριστερά) στο ύψος του πίσω δοκαριού με πλασέ κάνει το 0-1. Στο 25΄ η μπάλα βρίσκει περισσότερο το σώμα (κοιλιά) του Τσολάκου και λιγότερο το χέρι, αλλά ο διαιτητής υποδεικνύει πέναλτι και ο Κάϊδος με εύστοχη εκτέλεση ισοφαρίζει (1-1). Στο 31΄ ο Θοδωρής Σκεπετάρης (μεσαία φώτο) με ωραίο σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή σημαδεύει σωστά και πετυχαίνει το 1-2. Στο 54΄ έπειτα από μία τυχερή φάση (καραμπόλα και κόντρα) μέσα στην περιοχή της ΑΠΕ, ο Πουρσανίδης είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του και με σουτ στην απέναντι γωνία “έγραψε” το 2-2. Η “χρυσή αλλαγή” της ομάδας της Αγίας Βαρβάρας, ο Αλέξανδρος Ρούσσος (δεξιά φώτο), όμως, ήταν… εκεί (!) και στο 83΄ έπειτα από ψηλή κάθετη μπαλιά του Καναρίδη από το κέντρο, κατέβασε την μπάλα με το στήθος και εξίσου όμορφα την πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του Ολ. Λιοσίων σημειώνοντας το 2-3 και δίνοντας την μεγάλη πρόκριση στην Αγία Ελεούσα.
ΟΛ. ΝΕΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ: Κουρουπάκης (λ.τ. 56΄ Μάρκου), Φραγκόπουλος, Ζέρβας (46΄ Γεωργιάδης), Κυριάκης, Τριανταφυλλίδης, Πατέλης, Λαμπρόπουλος, Κοτούλιας (56΄ Βιτωράτος), Κάιδος, Γκαβζίδης, Πουρσανίδης (71΄ Πασσαδάκης).
ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ: Ζαφειρόπουλος, Βλαχόπουλος, Μπενδέλας, Αγουρίδας, Τσολάκος, Σκεπετάρης, Κακαβάς (46΄ Ηλιαδάκης), Αγγ. Μακρής, Λάμπρου (46΄ Κων. Μακρής – λ.τ. 69΄ Καναρίδης), Μπάκας, Φιλίππου (60΄ Ρούσσος).


 Να σημειώσουμε, ότι ακριβώς μετά από τρία (3) χρόνια, η Αγία Ελεούσα πήρε την πρόκριση και πάλι για τους 8 (προημιτελικά). ΤΟΤΕ (στις 18 Νοεμβρίου 2015) η Αγία Ελεούσα, ως τυπικά γηπεδούχος στο γήπεδο Ταύρου Β΄, είχε υποδεχθεί για την φάση των 16 – πάλι - την ομάδα του Ολ. Λιοσίων, τον οποίο απέκλεισε στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού (έφτασε στους 8 – προημιτελικά – όπου αποκλείστηκε από τον ισχυρό Ηλυσιακό). Στην κανονική διάρκεια εκείνου του αγώνα η Αγία Ελεούσα και Ολ. Λιοσίων είχαν έρθει ισόπαλοι με σκορ 1-1. Ο Πολυκρέτης είχε πετύχει στο 31΄ το 1-0 για την ΑΠΕ, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει στο 87΄ ο Κίτσιος. Η παράσταση έληξε με το ίδιο σκορ (1-1) και η ομάδα της πόλης μας είχε πάρει την πρόκριση με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι. Πέναλτι: Κίτσιος (0-1), Βατίστας (1-1), Ντατσιωνάκης (άουτ), Λαναράς (2-1), Καμαριάρης (δοκάρι), Πολυκρέτης (3-1), Κωνσταντινίδης (3-2), Κλωνάρης (4-2). Είχαν διαιτητεύσει οι Γρίμμας Μ., Νιδριώτης Μ., Κολλιάκος Α.
ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ (Χρήστος Φίλης): Ζούκας, Μουστάκης, Καζάλας, Γιολδάσης, Βατίστας, Χρυσούλης, Κακαβάς (50΄ λ.τ. Καρτσωνάκης), Κλωνάρης, Μωϋσιάδης (81΄ Λαναράς), Πολυκρέτης, Ρούσσος.
ΟΛ. ΛΙΟΣΙΩΝ (Πέτρος Καπώνης): Τεννές, Βαλάκος, Ευαγγελάτος, Μηλιώνης, Γιάκας, Ξενάκης (62΄ Ντατσιωνάκης), Κωνσταντινίδης, Καρύδης, Καμαριάρης, Μίρτσεα (52΄ Κίτσιος), Μελέτης (80΄ Τσιτσίκος).

 

LIXK