ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ… ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

 

ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΣΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!

 

GDAP

 

 

 

Τον διαδικτυακό γύρο της Ελλάδας έχει κάνει από χθες το απόγευμα η είδηση για την μεταγραφή του 13χρονου Νεκτάριου Διαμαντή από την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στον Παναθηναϊκό. Ο επίσημος διαδικτυακός ιστότοπος της ΑΠΕ, το apeagiaeleousa1936.gr, δημοσίευσε χθες νωρίς το απόγευμα Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2018 την είδηση της μεταγραφής, γεγονός που αναπαράχθηκε από τα μεγαλύτερα site της χώρας μας, τόσο αθλητικά, όσο και ποικίλης ύλης!
Μεταξύ αυτών, σας παραθέτουμε τα όσα έγραψε στο Ethnos.gr, ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού κ. Κώστας Γουλής, που αναφέρει τα εξής:
“ Η ιστορία του μεγαλύτερου – μετά την εποχή Πατσατζόγλου - ταλέντου της Αγίας Ελεούσας που φοράει από χθες το «τριφύλλι».
Στη ζωή, επιβάλλεται να κυνηγάς με πάθος τα όνειρά σου! Όσο πιο μικρός, τόσο το καλύτερο. Κι αν το πράξεις, θα έρθει η στιγμή που οι προσπάθειες σου, οι αγωνίες σου και οι κόποι σου θα δικαιωθούν. Αυτό το πάθος για το ποδόσφαιρο, οδήγησε έναν μικρό Ρομά, τον Νεκτάριο Διαμαντή στη μεταγραφή… ζωής απ’ το «φυτώριο» της Αγίας Ελεούσας, στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού!
Μετακίνηση που οριστικοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (12 Νοεμβρίου), με τους «πράσινους» να εντάσσουν στο δυναμικό τους τον 13χρονο, αριστεροπόδαρο επιθετικό, αφού πρόλαβαν στη… στροφή τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό, που είχαν δείξει αντίστοιχα «ζεστό» ενδιαφέρον για τον πιτσιρικά.
Ο Διαμαντής γεννήθηκε το 2005 στην Πάτρα και είναι ο μεγαλύτερος απ’ τα πέντε παιδιά της φαμίλιας. Πριν από 6 χρόνια, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αγία Βαρβάρα, με τον μικρό Νεκτάριο να περνάει άπειρες ώρες παίζοντας μπάλα, στις αλάνες της περιοχής. Προς τα τέλη του 2016, ο τότε Γενικός Γραμματέας της Αγίας Ελεούσας (ομάδα της Β΄ ΕΠΣ Αθηνών), Μιχάλης Δαλαταριώφ, τον είδε να παίζει ποδόσφαιρο στο δρόμο και… ξετρελάθηκε μαζί του.
Ήταν μόλις 11 ετών και ξεχώριζε ανάμεσα στα μεγαλύτερα παιδιά της γειτονιάς.
«Βρήκα το επόμενο μεγάλο ταλέντο της ομάδας» είπε προς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., μίας ομάδας που το μακρινό 1996 - ως σύλλογος Δ’ Εθνικής - είχε στείλει στην Ξάνθη (κι από εκεί στον Ολυμπιακό), τον Χρήστο Πατσατζόγλου!
Ο Διαμαντής έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με τα τμήματα υποδομής της «Αγίας» και κλήθηκε αμέσως στη Μεικτή Κ14 της ΕΠΣ Αθηνών, όπου συνέχιζε να βγάζει «μάτια». Γρήγορα μπήκε στο «ραντάρ» του Ολυμπιακού, που ζήτησε να τον δοκιμάσει στην Ακαδημία του.
Όπερ κι εγένετο, με τον 13χρονο να τα πηγαίνει εξαιρετικά και να παίρνει το πρώτο «ΟΚ», για να μπει στο «ερυθρόλευκο φυτώριο». Κάποια διαδικαστικά ζητήματα ωστόσο, «φρέναραν» για μεγάλο διάστημα το όλο θέμα. Εκεί μπήκε «σφήνα» ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του Ατρόμητου, Γιώργος Κορακάκης (άλλοτε παίκτης της Αγίας Ελεούσας), ο οποίος εισηγήθηκε την απόκτησή του, όμως τον… πρόλαβε ο Παναθηναϊκός.
Ο διευθυντής της «πράσινης» Ακαδημίας Τάκης Φύσσας και ο προπονητής Γιώργος Μακρής (που γνωρίζει άριστα όλο το δίκτυο ταλέντων της Δυτικής και Νότιας Αττικής), κινήθηκαν αστραπιαία, μίλησαν με τους γονείς του Διαμαντή και χθες ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του 13χρονου, αριστεροπόδαρου επιθετικού, αντί ενός σημαντικού (για τέτοια ηλικία) ποσού.
Ο μικρός Νεκτάριος, μαθητής της Α’ Γυμνασίου, ξεκίνησε ήδη προπονήσεις με την Κ14 του Παναθηναϊκού στο προπονητικό της Παιανίας κι από το καλοκαίρι αναμένεται να μετακομίσει εσώκλειστος στο «Γ. Καλαφάτης», μαζί με άλλα της ηλικίας του απ’ όλη την Ελλάδα. Το πρώτο μεγάλο βήμα για το (ποδοσφαιρικό) όνειρό του έγινε.
Πλέον, είναι στα πόδια του…”.


 Στην κεντρική φώτο, αριστερά, ο μικρός Νεκτάριος Διαμαντής με τον Γενικό Γραμματέα της «Αγίας» κ. Θεόδωρο Γουρνά και στην δεξιά φώτο (με σειρά από αριστερά), το μέλος του ΔΣ της Αγίας Ελεούσας, κ. Στέλιος Κυριμάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κ. Στράτος Σωπήλης και ο Γ.Γ. της ΑΠΕ.

 

LIXK