ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ

 

ΣΤΟΝ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ» ΤΗΣ ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

ΜΑΚΗ ΡΟΥΣΣΟ

 

ROUSOK

 

 

Τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ της σύγχρονης ιστορίας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Μάκη Ρούσσο, και μια από τις εμβληματικές μορφές του συλλόγου, «υποδέχθηκε» η Αττική γη, το πρωί της Τρίτης 2 Οκτωβρίου 2018 στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών, στο τελευταίο αντίο!
Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΑΠΕ, Μάκης Ρούσσος, έφυγε από την ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018 σε ηλικία 88 ετών.
Μετά τους αείμνηστους ιδρυτές του σωματείου (εν έτει 1936) Κώστα Γιακουμάκη, Σταύρο Μαυρομάτη, Δημήτριο Παπαζαχαρόπουλο, ο Μάκης Ρούσσος που συμμετείχε στα κοινά της
ΑΠΕ από το 1957, ήταν ο άνθρωπος, που συνέδεσε αυτή την πρώτη «σειρά» του συλλόγου με όλες τις επόμενες σύγχρονες γενεές – ιδίως - παραγόντων, έχοντας μια ενεργή παρουσία έως και τις αρχές του 21ου αιώνα, ενώ ακόμη και αυτά τα τελευταία έτη, μάθαινε εντατικά τα νέα της ομάδας.
Έχοντας αδιάλειπτη λοιπόν παρουσία 60 ετών στα δρώμενα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ας μας επιτραπεί ο χαρακτηρισμός του ως ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ του συλλόγου. Σαρξ εκ της σαρκός της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ο μειλίχιος αυτός άνθρωπος και χαρακτήρας, έκανε (με τον δικό του ξεχωριστό και αβίαστο τρόπο) πάρα πολλούς συντοπίτες μας (φιλάθλους, προπονητές, παίκτες, παράγοντες) να αγαπήσουν το… μικρόβιο της ΑΠΕ, ενώ συνάμα δίδαξε ήθος και ήταν υπόδειγμα ποδοσφαιρικού παράγοντα για όλο το αθηναϊκό ποδόσφαιρο.
Άλλωστε, από τις αρχές της δεκαετίας του 80 τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση του σωματείου «Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» (έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης), λαμβάνοντας τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου, ενώ η προσφορά του επιβραβεύθηκε και σε όλο το αθηναϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, καθώς η ΕΠΣΑ επί Προεδρίας του Κώστα Ηλιάδη, είχε βραβεύσει τον Μάκη Ρούσσο σε ειδική τελετή το 1995.
Σε αυτό το τελευταίο αντίο το πρωί της Τρίτης 2 Οκτωβρίου 2018, πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Μάκη Ρούσσο στην τελευταία του κατοικία (σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ της ΕΠΣΑ).
Ο κ. Μιχάλης Γούναρης (μεγαλωμένος και αυτός παραγοντικά δίπλα στον Μάκη Ρούσσο) αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα όπως αρμόζει σε έναν «άξιο στρατιώτη» της ΑΠΕ, καλύπτοντας το φέρετρο με την κυανόλευκη σημαία του ένδοξου σωματείου και ακολούθως ο Πρόεδρος της ΑΠΕ κ. Γρηγόρης Μαγαλιός εναπόθεσε ένα λάβαρο της ομάδας.
Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, εκ μέρους του ΔΣ του ΑΠΕ ο Γενικός Αρχηγός κ. Χρήστος Τσουκαλάς, ενώ ο Γιάννης Ρούσσος, είπε το δικό του συγκινητικό αντίο στον πατέρα του!


 Κεντρική φώτο: Ο Μάκης Ρούσσος (σεζόν 1997/1998), από το αρχείο της εφημερίδας «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Η Πόλη μας».

 

 

MAMOK