ΜΕ ΤΣΙΑΚΑΛΟ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

TSIAKEFIM

 

Γέννημα – θρέμμα του Αιγάλεω ο Βασίλης Τσιάκαλος, έχει αφιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια στην προπονητική ποδοσφαίρου και την εξειδίκευση στις νέες ηλικίες.

Ταπεινός, εργατικός και με αγάπη για αυτό που κάνει, ο νεαρός συμπολίτης μας – που πρόσφατα έγινε και πατέρας – ανανέωσε για 3η χρονιά την συνεργασία του με τον ΑΟ Αιγάλεω, καθώς ο Διευθυντής Ακαδημίας του Σίτι Σπύρος Κολοκοτρώνης και ο Τεχνικός Διευθυντής των υποδομών Χάρης Κοπιτσής, έκριναν ως άκρως παραγωγικό το έργο του και ο εν λόγω τεχνικός θα προπονεί τα τμήματα κ8 και κ10.

Έτσι, σε μεγάλο βαθμό, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των τμημάτων σε πρώτη φάση, στελεχώθηκε το προπονητικό τιμ των ακαδημιών του Αιγάλεω, όπου συνοψίζοντας, οι βαθμίδες και οι προπονητές έχουν ως εξής: Θωμάς Μακρής (κ14 και κ18), Σταμάτης Συρίγος (κ14 και κ12), Μάκης Σωτηριάδης (κ16), Κώστας Κατσαρός (κ12 και κ14), Βασίλης Τσιάκαλος (κ8 και κ10).

Ο Βασίλης Τσιάκαλος, εκπρόσωπος αυτής της νέας γενιάς προπονητικής στην Ελλάδα που θαυμάζει και διδάσκει το παραγωγικό ποδόσφαιρο, είναι απόφοιτος Προπονητικής Σχολής (ΙΕΚ ΑΚΜΗ).

Για τρία χρόνια έκανε την πρακτική του σε όλο το φάσμα των αγωνιστικών τμημάτων του Πανιώνιου, ενώ ακολούθως συνεργάστηκε ως βοηθός προπονητή σε ΑΕ Αιγάλεω, Κολωνό, Κύπρο Κορυδαλλού.

Εν συνεχεία ανέλαβε ως πρώτος προπονητής τον Ακάδημο στην Β΄ ΕΠΣΑ και μετέπειτα κάθισε στον πάγκο του Αστέρα Χαϊδαρίου (Γ΄ ΕΠΣΑ), παρακολουθώντας στενά και την εξέλιξη των αθλητών στα τμήματα ακαδημιών του γειτονικού σωματείου.

Για ένα διάστημα κοουτσάρισε την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Ροδιά Ξυλοκάστρου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ μετέπειτα πέρασε από τους Λέοντες Καμινίων (Γ΄ Πειραιά), τον Μυθριδάτη (Γ΄ Πειραιά) και τον Λαρισαϊκό (Γ΄ ΕΠΣΑ), ενώ όπως γράψαμε παραπάνω τα τελευταία έτη συνεργάζεται μόνιμα με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΑΟ Αιγάλεω.

Επίσης, έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με:

Περιβάλλον μάθησης και εκπαίδευσης, οργάνωσης προπόνησης ακαδημιών, Φυσική κατάσταση και επιμέρους στοιχεία, παράμετροι φυσικής κατάστασης στις επιμέρους ηλικίες ωρίμανσης, τεχνική και τακτική αξιολόγηση ποδοσφαιριστή (Εισηγητής σεμιμαρίου Κέβιν Βερμιούλεν, Τεχνικός Διευθυντής Εθνικής Βελγίου), νέες εφαρμογές αντιληπτικής ικανότητας και κινησιολογίας, άσκηση και διατροφή, χρησιμότητα τακτικής, τακτική σύγχρονου ποδοσφαίρου, εργομετρία και μεγιστοποίηση της στο ποδόσφαιρο (Εισηγητής Στέλιος Πούλος), 14ο Πανελλήνιο Επαγγελματικό Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού: Άθληση, Διατροφή & Υγεία Αθλητή.

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά ο Χάρης Κοπιτσής, ο Βασίλης Τσιάκαλος και ο Σπύρος Κολοκοτρώνης.

 

 

SPILNEW