ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ… ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!

ARXAKC

 

 

Η αρχή για την επόμενη μέρα στις ακαδημίες του ποδοσφαιρικού ΑΟ Αιγάλεω, έχει ήδη ξεκινήσει από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ο ιστορικός σύλλογος της πόλης μας προχώρησε στην σύναψη συνεργασίας και την ανάθεση της Γενικής Διεύθυνσης των τμημάτων υποδομών, στον συμπολίτη μας, βετεράνο ποδοσφαιριστή, κ. Σπύρο Κολοκοτρώνη.

Ο Σπύρος Κολοκοτρώνης, με σπουδαία διαδρομή σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών ως ποδοσφαιριστής, επέλεξε μετά την λήξη τη καριέρας του, να ασχοληθεί επισταμένα και εξειδικευμένα με τον προπονητικό τομέα και την αθλητική διαπαιδαγώγηση νεαρών αθλητών ποδοσφαίρου, κρίνοντας σοφά, ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον του αθλήματος, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Οργάνωσε πριν από μερικά χρόνια (στις αρχές της τελευταίας δεκαετίας) τις ακαδημίες της γειτονικής ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, συνέχισε αναλαμβάνοντας το απαιτητικό αυτό πόστο στην Ιεράπολη, ενώ από το 2015 «έχτισε» τα τμήματα υποδομής του Ζέφυρου Αιγάλεω, δημιουργώντας μία πραγματική «κυψέλη», που όλη η ποδοσφαιρική αθηναϊκή κοινωνία έχει να λέει για αυτήν και την σπουδαία δουλειά που υλοποιήθηκε.

Μάλιστα πάρα πολλά από αυτά τα παιδιά του Σπύρου Κολοκοτρώνη, στελεχώνουν το ανδρικό τμήμα της ομάδας στην Γ΄ ΕΠΣΑ, όπως επίσης ξεχωρίζουν και οι κλήσεις νεαρών παικτών του Ζέφυρου στις μικτές ΕΠΣΑ.

Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, έφερε όπως γράψαμε παραπάνω, την έλευση του Σπύρου Κολοκοτρώνη στις ακαδημίες του Σίτι τον Οκτώβριο του 2019, σε μία πρώτη σεζόν, όπου ο συμπολίτη μας είχε περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο, καθώς η οργάνωση και ο προγραμματισμός για το νέο πρωτοποριακό «πρότζεκτ» των ακαδημιών του Αιγάλεω, απαιτούσε χρόνο, υπομονή και σωστές επιλογές, προκειμένου τον Σεπτέμβριο του 2020 τα τμήματα υποδομών του συλλόγου, να παρουσιαστούν με ριζικές αλλαγές και πρωτίστως με άλλη φιλοσοφία. Την φιλοσοφία του μέλλοντος, που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Σπύρος Κολοκοτρώνης, έχοντας το «πράσινο φως» και την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου του ΑΟ Αιγάλεω κ. Αντώνη Τιρτιράκη, έδωσε νέα πνοή στον οργανισμό που λέγεται Ακαδημίες ποδοσφαίρου ΑΟ Αιγάλεω, και σε μία πρώτη κίνηση, ενδεικτική των προθέσεων της αλλαγής… σελίδας, προχώρησε στην ανακοίνωση της συνεργασίας με τον κ. Χάρη Κοπιτσή, ο οποίος είναι ο νέος Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών του ΑΟ Αιγάλεω.

Πλούσια και ουσιαστική η διαδρομή του συμπολίτη μας Χάρη Κοπιτσή, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής (βασικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Ελλάδος ΑΕΚ επί Ντούσαν Μπάγεβιτς), αλλά ειδικά στον τομέα των ακαδημιών, καθώς για πολλά χρόνια διετέλεσε επιτελικό στέλεχος των ακαδημιών στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Όλα αυτά τα χρόνια και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, ο Χάρης Κοπιτσής, μετείχε σε κορυφαία πρότζεκτ οργάνωσης και στρατηγικής ακαδημιών, όπου ο μικρός αθλητής διαπαιδαγωγείται και αθλείται από τα 5 έτη, για να «χτίσει» κοινωνικό χαρακτήρα, ποδοσφαιρική ευφυία, και ειδικές ποδοσφαιρικές ικανότητες αντίληψης, στοιχεία που δεν μένουν μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά τον ακολουθούν σε αυτό που λέγεται ζωή.

Η συνεργασία του Χάρη Κοπιτσή με το Αιγάλεω ανακοινώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020, και από τότε σε αγαστή συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή κ. Σπύρο Κολοκοτρώνη και τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Τιρτιράκη, προγραμμάτισαν και οργάνωσαν ένα σύγχρονο, καινοτόμο και πρωτοποριακό πλάνο, το οποίο στις αρχές της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, τον Σεπτέμβριο, θα παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση.

Ένα στρατηγικό πλάνο με ορίζοντα 5ετίας, όπου το Αιγάλεω ανεβαίνει επίπεδο και έρχεται μετά από πολλά χρόνια, να διεκδικήσει, δουλεύοντας οργανωμένα, τα πρωτεία και σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Πρωτεία, όχι μόνο με την έννοια της ποσοτικής προσέλευσης παιδιών, αλλά με τον ορισμό της ποιότητας, που γνωρίζουμε και βλέπουμε στα προηγμένα ελληνικά και ευρωπαϊκά κλαμπ.

Γι’ αυτό και στην προκειμένη περίπτωση, οι οργανωτές αυτού του εγχειρήματος κάνουν λόγο για πρότζεκτ 5ετίας, όπου επιτέλους, δίνεται χώρος στην οργανωμένη δουλειά, την αφοσίωση στον στόχο και την υπομονή.

Το πλάνο, που έχει επιρροές πρωτίστως από την παγκόσμια νόρμα που επικρατεί εδώ και αρκετά χρόνια όσο αφορά το «χτίσιμο» ακαδημιών, είναι σχεδόν τελειοποιημένο (απομένουν μικρές πινελιές), έχουν επιλεγεί τα πρόσωπα προπονητών, και όπως είπαμε μετά το τέλος του θέρους θα παρουσιαστεί.

Η εφημερίδα μας, «Αιγάλεω Η Πόλη μας», είχε την ευκαιρία, πριν από λίγες μέρες να συνομιλήσει από κοντά, με τον Πρόεδρο του ΑΟ Αιγάλεω κ. Αντώνη Τιρτιράκη, τον Γενικό Διευθυντή κ. Σπύρο Κολοκοτρώνη και τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Χάρη Κοπιτσή, παίρνοντας μία… πρώτη γεύση για αυτά που έρχονται, αλλά και για την αναγκαστική αλλαγή φιλοσοφίας!

 

 

RAKOK

 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: «… ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ»

 

AKCMES2

 

Ο άνθρωπος που καλείται να φέρει εις πέρας το έργο της αναγέννησης των ακαδημιών του Σίτι, ο κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης, μας είπε μεταξύ άλλων:

«… Όσο μεγάλη είναι η ευθύνη που έχω στην ανασύνταξη των ακαδημιών του Αιγάλεω ως Γενικός Διευθυντής, άλλη τόση είναι δίψα μου για να προσφέρω τα μέγιστα και να καταξιώσουμε τα τμήματα υποδομής. Ο σύλλογος του Αιγάλεω πρέπει να είναι πρώτος και ξεχωριστός σε όλα. Ειδικά όσο αφορά τις νέες ηλικίες, όπου από εκεί ξεκινάει το ποδόσφαιρο. Ήταν και ένα κοινό σημείο, όπου βρέθηκε τομή αναφοράς μεταξύ εμένα και του Προέδρου κ. Τιρτιράκη, καθώς καλό το ποδόσφαιρο και η θέαση του, με το να βλέπουμε τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα στην τηλεόραση, αλλά όλα ξεκινούν από τις βάσεις.

Και επειδή, μέσω του κοινωνικού φαινομένου που λέγεται ποδόσφαιρο, μπορούμε να συνεισφέρουμε στην πόλη μας και την τοπική κοινωνία, θεωρούμε ότι η παρακαταθήκη από την προσφορά μας στον χώρο του ποδοσφαίρου, θα είναι να έρθουμε σε επαφή με τα νέα παιδιά, τα οποία θα δώσουμε αγώνα για να τα κάνουμε καλούς χαρακτήρες και ακολούθως με την διαδικασία του αθλητισμού, να τα εξειδικεύσουμε ως ποδοσφαιριστές και αθλητές.

Κέρδος μας θα είναι όταν κάποτε ένα από αυτά τα παιδιά θα φτάσει στο ανδρικό τμήμα του Αιγάλεω, αλλά ο πραγματικός πλούτος μας θα είναι, όταν αυτά τα παιδιά θα έχουν βγει σωστοί πολίτες στην κοινωνία και την πόλη, έχοντας πάρει έστω και μερικά ερεθίσματα από εμάς. Έτσι θα έχουν αγαπήσει τον αθλητισμό, την ομάδα του Αιγάλεω και εν γένει την πόλη. Θα έχουν διαπλάσσει χαρακτήρα με αρχές και αξίες. Αυτά πρεσβεύει το Αιγάλεω, και οι ακαδημίες του θα γίνουν ο πόλος έλξης για όλα τα παιδιά της πόλης μας…

Δεν φοβάμαι αυτό το βήμα. Μου δίνει κίνητρο η ιδέα να δημιουργήσουμε πρότυπες ακαδημίες, με αρχή, στρατηγική, και στόχο. Στόχος είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Η ποσότητα είναι ένα ζητούμενο, που, όμως, θα είναι συνάρτηση της ποιότητας…

Δεν ανοίγουμε μαγαζί. Απλώς το όνομα Αιγάλεω έχει τέτοια αίγλη και υπεραξία, που εμείς μεθοδευμένα και οργανωμένα, έχουμε καθήκον να πιάσουμε τα πιο υψηλά στάνταρ, προκειμένου αυτό το πλάνο να μας οδηγήσει στον τελικό στόχο…

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η οργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος, γι’ αυτό άλλωστε και από την έναρξη της συνεργασίας μου τον περασμένο Οκτώβριο, προτίμησα να μην παρεμβληθώ άμεσα στην λειτουργία, αλλά να καταγράψω, να δω τον υφιστάμενο τρόπο εργασίας και ποδοσφαιρικής δουλειάς, να έχω χρόνο για επαφή με γονείς και αθλητές, να σημειώσω θετικά και αρνητικά στοιχεία, όπως επίσης να μπορέσουμε να αναπτύξουμε με τον κ. Τιρτιράκη το κοινό όραμα μας, και να βρούμε τους τρόπους υλοποίησης του, αφήνοντας πίσω τετριμμένες μεθόδους και πρακτικές.

…Τελικά, είδαμε, μετά από σειρά συναντήσεων και επαφών, ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα, όπως το θέλαμε εμείς, δεν μπορεί να λειτουργήσει και να υλοποιηθεί προσθέτοντας πράγματα σε αυτό που υπάρχει.

Αποφασίστηκε η ολική και ριζική αλλαγή. Η αλλαγή φιλοσοφίας δηλαδή. Μόνο όταν ανεβάζεις τον πήχη ψηλά, μπορεί να κοπιάσεις, αλλά τουλάχιστον έχεις στόχο. Και όπως σας είπα παραπάνω, ο στόχος δεν ήταν ποσοτικός, δηλαδή τα 10 παιδιά να τα κάνουμε 20. Δεν θέλουμε να λειτουργούμε ως μαγαζί. Δεν απαξιώ κανένα σύλλογο και καμία ακαδημία, αλλά το Αιγάλεω δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι…

Σε αυτό το πλαίσιο και στοχεύοντας ψηλά, νομίζω ότι οδηγηθήκαμε νομοτελειακά στην επιλογή του Χάρη Κοπιτσή ως Τεχνικού Διευθυντή, όπως και άλλων προπονητών που θα σας ανακοινώσουμε.

Ο Χάρης Κοπιτσής, από τα τελευταία μεγάλα ταλέντα που ανέδειξε η πόλη του Αιγάλεω και συνέχισε σε Πανιώνιο και ΑΕΚ, έχει τεράστια εμπειρία στην στρατηγική οργάνωση ακαδημιών, καθώς για περίπου 15 χρόνια εργάστηκε με συνέπεια, υπομονή και σοβαρότητα, σε αυτό το πλάνο της ΑΕΚ. Τον επιλέξαμε, καθώς θεωρείται άριστος γνώστης στον τομέα του, έχει τεράστια εφόδια από αυτό το πέρασμα του, δεν κάνει εκπτώσεις στο έργο του και λειτούργημα του, και αφού του παραθέσαμε το πλάνο μας, μόνο τότε δέχθηκε να συμπαραταχθεί μαζί μας.

… Ήδη απομένουν μικρές πινελιές για να ολοκληρώσουμε όλη την προεργασία μας που κράτησε πολλούς μήνες, και προς τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, θα έχουμε την χαρά και την τιμή να γνωστοποιήσουμε το πλάνο μας.

Ελπίζω μέχρι τότε να έχουν προχωρήσει ορισμένα πράγματα που αφορούν γηπεδικές εγκαταστάσεις και θέλουν την πρόνοια της Δημοτικής Αρχής, ή, τουλάχιστον να φανταστώ ότι θα έχουν γίνει σημαντικά αρχικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Τιρτιράκη, τον συμπολίτη μας και αγνό φίλαθλο του Αιγάλεω, καθώς είμαστε τυχεροί στην πόλη, που ένας άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό, αλλά και ευαίσθητες χορδές όσο αφορά την τοπική κοινωνία, συμμερίζεται, συμμετέχει και στηρίζει το έργο μας στις ακαδημίες. Ευτυχώς που δεν είναι επαγγελματίας παράγοντας, αλλά γνωρίζει τι πάει να πει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, άδολος αθλητισμός, αλληλέγγυο Αιγάλεω.

Επίσης, ευχαριστώ και την οικογένεια Παλτόγλου, γιατί μέσα από τον χώρο του ποδοσφαίρου, γνώρισα δύο αδαμάντινους χαρακτήρες, τον κ. Γιάννη και τον κ. Άρη, οι οποίοι αγαπούν και στηρίζουν κάθε τι που είναι μπλε και βρίσκονται αθόρυβα, αλλά ενεργά δίπλα μας».

 

RAKOK

 

 

ΧΑΡΗΣ ΚΟΠΙΤΣΗΣ: «… ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΣΙΤΙ»

 

AKCMES1

 

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για τον Χάρη Κοπιτσή. Έπαιξε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ πλέον θεωρείται από τους πιο άριστους αθλητικούς «τεχνοκράτες» ακαδημιών στον ελλαδικό χώρο. Η είδηση για την συνεργασία του με το Σίτι, προκάλεσε εντύπωση, και σίγουρα από μόνη της δείχνει τη νέα μέρα για τις μπλε ακαδημίες της πόλης μας.

Στην σύντομη κουβέντα που είχαμε μαζί του, απλά και κατανοητά, οριοθέτησε την φιλοσοφία του γύρω από αυτό το πρότζεκτ, όπου μας επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«… Σίγουρα έχει συναισθηματικό στοιχείο η συνεργασία μου με το Αιγάλεω και ακούγοντας με προσοχή το πλάνο για τις ακαδημίες από τον κ. Τιρτιράκη και τον κ. Κολοκοτρώνη, κατάλαβα ότι πέρα από το απλό των σκέψεων και προθέσεων, υπάρχει και η διάθεση για μια νέα φιλοσοφία…

Επειδή, δεν είμαι εδώ για να κρίνω τι γινόταν μέχρι τώρα, στοιχείο που δεν με ενδιέφερε σε καμία συνεργασία μου, λόγω βεβαίως και του χαρακτήρα μου, αντιλήφθηκα ότι το πλάνο του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή, έχει μία προβολή προς το μέλλον. Αυτό ήταν ένα ουσιαστικό σημείο για να ξετυλίξουμε το κουβάρι της συνεργασίας μας. Δηλαδή να μας νοιάζει το αύριο και όχι το τώρα και το χθες, υπό καθεστώς πίεσης. Αυτή είναι η παιδική ασθένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου, από ηλικία 5 έως 75 ετών. Λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν την ουσιώδη αυτή διαφορά, αλλά εκεί κρύβεται και όλο το ζουμί. Και εκεί είναι η διαφορά της ποιότητας με την ποσότητα. Όπως επίσης και να μην μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι. Στόχος είναι να γίνουμε εμείς οι καλύτεροι, οι πρωτοπόροι, οι διαφορετικοί. Και όλα αυτά «χτίζονται», πρωτίστως με υπομονή, ακριβές πλάνο, στρατηγικό σχεδιασμό, υψηλή ποδοσφαιρική φιλοσοφία, σοβαρές αθλητικές παροχές εκ μέρους του σωματείου, στιβαρή και πειθαρχημένη μεθοδολογία, καταρτισμένο προπονητικό δυναμικό, κ.α., για να φτάσουμε στους στόχους μας. Σας κούρασα… αλλά αυτά ισχύουν σε όλο τον προηγμένο, ποδοσφαιρικά, πλανήτη.

Και επιτρέψτε μου, επειδή αυτή είναι η ποδοσφαιρική αισθητική μου και φιλοσοφία μου, δεν έχουμε άλλη επιλογή ως ακαδημίες Αιγάλεω για να «χτίσουμε». Αυτά θα ισχύσουν και στο Σίτι.

Το Αιγάλεω πρέπει να γίνει πρωτοπόρο στις ακαδημίες. Και η αλλαγή στην φιλοσοφία μας θα φέρει αυτό το αποτέλεσμα.

Σύγχρονο το πλάνο μας, όπως όλες οι νόρμες με τις οποίες λειτουργούν τα κορυφαία κλαμπ παγκοσμίως. Το ποδόσφαιρο σε επίπεδο ακαδημιών έχει ξεφύγει από όσα ξέραμε, και είναι πλέον επιστήμη. Δεν κλωτσάμε απλά μια μπάλα. Βάζουμε βάσεις και πρόγραμμα, το οποίο ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια. Παίρνουμε ένα παιδί από μικρή ηλικία και επενδύουμε πάνω του μια ολόκληρη φιλοσοφία, η οποία δεν είναι αμιγώς ποδοσφαιρική, καθώς είναι επιτακτικό σύμφωνα με τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά δεδομένα, να ασχοληθούμε πρώτα με τον χαρακτήρα του, παιδαγωγικά δηλαδή, να εντάξουμε το εγώ στο εμείς, να μάθει την διαδικασία του παιχνιδιού και βήμα – βήμα να επεκταθούμε στην εξειδίκευση του ως ποδοσφαιριστής. Για να εφαρμόσουμε αυτά τα προγράμματα, χρειάζεται ένα καταρτισμένο τιμ, προπονητών, ψυχολόγων, παιδαγωγών, κ.α. ειδικοτήτων, όπου όλοι ακολουθώντας ένα ενιαίο και διαβαθμισμένο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, φτάνουμε στον τελικό στόχο. Αν νομίζεται ότι γίνονται θαύματα έτσι απλά, πιστεύω ότι όπως το έχει ο περισσότερος κόσμος στο μυαλό του, ε, έτσι απλά θαύμα δεν γίνεται. Γι’ αυτό και πολλοί απογοητεύονται. Επειδή δεν υπάρχει σωστή φιλοσοφία ακόμη και στον γονέα – κηδεμόνα, όπου ακόμη και εκεί οι ακαδημίες του Αιγάλεω, θα λειτουργήσουν διαφορετικά, προσπαθώντας μέσω ενημερωτικών σεμιναρίων και επαφών, να βάλουν σε τάξη την σχέση παιδιού – αθλητή και γονέα.

Όταν αυτά μπουν σε σειρά, και πιστέψτε με, δεν μιλάμε για εξωπραγματικά στοιχεία, τότε επέρχεται ισορροπία, ο καθένας έχει το ρόλο του, προχωράει η μεθοδολογία, υπερισχύει η λογική, κυριαρχεί η υπομονή, ε, και τότε μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έχουμε το ποδοσφαιρικό θαύμα. Υπάρχει δηλαδή η διαδικασία της υπομονής. Νόμος της ζωής.

Ακόμη, όμως, και αν από 1.000 παιδιά, ξεχωρίσουν μόνο λίγα, και με στατιστικό πρόσημο, αυτά που θα πάνε ακόμη πιο ψηλά, σε τοπ επίπεδο, οι υπόλοιποι αθλητές που θα έχουν γαλουχηθεί σε καλά ποδοσφαιρικά προγράμματα όπως το δικό μας, θα έχουν αγαπήσει το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό, τον συνάνθρωπο τους, θα έχουν γίνει υγιείς φίλαθλοι, θα έχουν ιδρώσει, θα έχουν εργαστεί, θα έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και πολλά άλλα θετικά στοιχεία, τα οποία θα τους χρειαστούν στην καθημερινότητα της ζωής τους.

Να μην ξεχάσω να σημειώσω ότι αυτές οι σύγχρονες νόρμες, επιδιώκουν οι αθλητές – ποδοσφαιριστές της εποχής μας να είναι και ικανοί μαθητές. Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός, δεν έχουν χάσμα με τον τομέα της παιδείας. Λειτουργούν παρεμφερή. Θέλουν όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Προς όφελος της κοινωνίας.

Μπορεί να σας είπα πολλά προφορικά, αλλά όλα αυτά σε επιχειρησιακό επίπεδο, με το στελεχιακό δυναμικό μας, ακολουθώντας τις σύγχρονες μεθοδολογίες, είναι σαν ένα νερό που κυλάει στο αυλάκι, και αυτή την εικόνα θα την δείτε από τον Σεπτέμβριο, όπου ξεκινά η επόμενη μέρα για τις ακαδημίες του Αιγάλεω. Λίγο υπομονή και στην παρουσίαση μας θα παραθέσουμε αναλυτικά όλο αυτό το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό μας».

 

RAKOK

 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗΣ: «… ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ»

 

AKCMES3

 

Μπροστάρης σε όλη την προσπάθεια που γίνεται στο κομμάτι των ακαδημιών ποδοσφαίρου του ΑΟ Αιγάλεω, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Τιρτιράκης, εδώ και μερικά χρόνια, ήταν αυτός που ασχολήθηκε ενεργά με τα τμήματα υποδομής, καθώς εκεί σε αυτές τις ηλικίες, υπάρχει η αληθινή ουσία του ποδοσφαίρου.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, ο Αντώνης Τιρτιράκης που είναι αληθινός θιασώτης του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, πιστεύοντας ότι εκεί σμιλεύεται η νεολαία της πόλης μας, έριξε μεγάλο βάρος για την ανασυγκρότηση τους.

Στις δηλώσεις που μας παραχώρησε, μας είπε τα εξής:

«Δεν διεκδικώ όπως σας έχω πει και παλαιότερα, ούτε δάφνες, ούτε διακρίσεις. Κάνω αυτό που νιώθω, και από την πρώτη στιγμή που αναμίχθηκα με το Αιγάλεω, πίστευα και πιστεύω, ότι ο καθρέπτης μιας ομάδας και μιας πόλης είναι ο αθλητισμός στις μικρές ηλικίες.

Δεν βρήκα και στην καλύτερη κατάσταση τις ακαδημίες ποδοσφαίρου όταν ανέλαβα αυτό το καθήκον, και έβαλα στόχο, προσωπικό, να μπορέσουμε ως ομάδα να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά. Το κυριότερο να δούμε παιδικά χαμόγελα, αγωνιζόμενα με την φανέλα του Αιγάλεω. Ειλικρινά αυτός είναι ο στόχος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και πιστεύω ως ένα σημείο, εγώ και οι μέχρι τώρα συνεργάτες μου, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Βάλαμε μία τάξη, και απλώς ήρθε το πλήρωμα το χρόνου, το Αιγάλεω να λειτουργήσει σε άλλες, σύγχρονες βάσεις, ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο που λέγεται ερασιτεχνικός χώρος.

Δηλαδή σε αυτή την μαζικότητα να δώσουμε καλύτερη προοπτική και να ξεχωρίσουμε και σε αυτόν τον τομέα.

Δεν θέλω να μακρυγορώ, αλλά και ο χαρακτήρας και η δουλειά που είχε να παρουσιάσει ο συμπολίτης μας κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης, είχαν δώσει εδώ και αρκετό καιρό, το έναυσμα, για να μπορέσουμε να βρούμε σημείο επαφής.

Θεωρώ ότι ταίριαξαν οι σκέψεις μας, είδαμε ότι υπάρχει βάθος και ουσία σε αυτό που θέλουμε να «χτίσουμε» και να αναβαθμίσουμε, και τελικά ήρθε η στιγμή που δώσαμε τα χέρια και αποφασίσαμε να πορευθούμε.

Ο Σπύρος είναι ένας άνθρωπος, που του αρέσει αυτό που κάνει, και νομίζω ότι στο Αιγάλεω, βρήκε αυτό το πεδίο που θέλει, και πατώντας το γκάζι θα δώσει την ανάλογη ώθηση στο όραμα μας και στο όραμα όλων αυτών των παιδιών, που θα φορέσουν την μπλε φανέλα.

Συμφωνήσαμε να εργαστούμε πρωτοποριακά, και εγώ θα είμαι δίπλα του, καθώς αυτή η δουλειά θα μείνει ως παρακαταθήκη. Δεν θα χτίσουμε σε μια μέρα, αλλά για το αύριο. Και εγώ είμαι αναφανδόν υπέρ αυτής της πρακτικής. Βήμα – βήμα, με σύγχρονες μεθόδους και πρόγραμμα, για να πάμε ακόμη πιο πάνω. Με υπομονή και πλάνο. Εκεί νομίζω ότι είναι η διαφορά της φιλοσοφίας μας σε σχέση με παλαιότερες εποχές.

Θα δείτε μία διαφορετική ακαδημία Αιγάλεω τη νέα σεζόν, με στόχευση προς το μέλλον.

Ο Σπύρος Κολοκοτρώνης και ο Χάρης Κοπιτσής, ο νέος Τεχνικός Διευθυντής μας, έχουν δουλέψει αθόρυβα πάρα πολύ, εδώ και μήνες, και τα καλύτερα έρχονται.

Τους εύχομαι να έχουν υγεία και το κοινό μας όραμα, να γίνει πράξη για το καλό όλων μας, για εμάς που θα έχουμε αυτό το εσωτερικό της ηθικής ικανοποίησης, για τα παιδιά της πόλης που θα χαρούν αυτή την σύγχρονη ακαδημία μας, αλλά και για όλους τους συμπολίτες μας, που θα χαρούν και αυτοί βλέποντας το Σίτι της καρδιάς μας, να είναι φάρος αθλητισμού και πολιτισμού.

Καλώ όλη την ποδοσφαιρική νεολαία της πόλης μας να μετέχει σε αυτό το σύγχρονο τομέα ακαδημιών του Αιγάλεω, όπου όλοι μαζί, θα εργαστούμε, θα κοπιάσουμε, αλλά θα χαρούμε το παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο, κάνοντας το Αιγάλεω λαμπερή ακαδημία.

Με πίστη και αγάπη λοιπόν, για το αύριο του Αιγάλεω».

 

Η συνέντευξη θα φιλοξενηθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας «ΑΙΓΑΛΕΩ Η Πόλη μας» την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020.

 

 

RAKOK