Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

 

 

 

ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

 

 

KOLAPTIRPALT

 

 

 

Μία νέα σελίδα με μία εξίσου σημαντική κίνηση για τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του ιστορικού και λαοπρόβλητου Αιγάλεω, καθώς και επίσημα ο Σπύρος Κολοκοτρώνης, ένας γέννημα – θρέμμα συμπολίτης μας, είναι ο νέος Τεχνικός Διευθυντής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου.

Για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, δεν τους είναι καθόλου άγνωστη η ποδοσφαιρική διαδρομή του Σπύρου Κολοκοτρώνη.

Γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1969, πόλη στην οποία μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει την καθημερινότητα της.

Πρωτοκλώτσησε την μπάλα στα τσικό του Αιγάλεω, και σε ηλικία 14 ετών (το 1983) ο αείμνηστος Ζάχος Λυκουρίνος (ως προπονητής), διακρίνοντας το ταλέντο του, τον παίρνει μαζί του στην Φλόγα Περιστερίου, όπου ο Κολοκοτρώνης μέχρι το 1986 στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας, δείχνει στο τερέν τα εξαιρετικά προσόντα του (κοινώς… κάνει παπάδες στον χώρο της μεσαίας γραμμής / οι παλαιότεροι τον χαρακτήριζαν ως χαφ… Βαγονά).

Για το ταλέντο του κάνει λόγο όλη η ποδοσφαιρική Αθήνα και σε ηλικία 17 ετών (από το 1986) ο σπουδαίος Χαραυγιακός της εποχής, τον κάνει δικό του και ο συμπολίτης μας παίζει στην Β΄ Εθνική έως το 1989.

Για μια 3τία αποσύρεται από τον χώρο για λόγους υγείας, και το 1992, ξανά, ο Ζάχος Λυκουρίνος που έχει δημιουργήσει την καλή ομάδα της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα στην Δ΄ Εθνική, τον πείθει να ξανακατέβει στους αγωνιστικούς χώρους, φορώντας την κυανόλευκη φανέλα της γειτονικής ομάδας. Ολοκληρώνει την καριέρα του στον Ορφέα Αιγάλεω.

Από τα πιο ηθικά και αγαπητά παιδιά στην ποδοσφαιρική πιάτσα ο Σπύρος Κολοκοτρώνης, αγαπάει ιδιαιτέρως – ποδοσφαιρικά – τις νέες ηλικίες, ενθυμούμενος και ο ίδιος το πώς ξεκίνησε να παίζει μπάλα και έκανε την αξιόλογη καριέρα, που ίσως τον αδικεί κιόλας, καθώς σίγουρα θα μπορούσε να είχε πάει παραπάνω.

Αυτό το βιωματικό στοιχείο (ως κίνητρο) επί το πλείστον, θέλοντας δηλαδή να βοηθήσει τα νέα παιδιά, τον έκανε να στραφεί αμέσως στην εξειδίκευση του που αφορά την προπονητική και οργάνωση των ακαδημιών.

Άρχισε να απασχολείται οργανώνοντας τις ακαδημίες της ιστορικής Ιεράπολης, όπου συνεργάστηκε με τον συμπολίτη σύλλογο για τρία (3) χρόνια.

Το έργο του αναγνωρίστηκε αμέσως, καθώς ήρθε η νέα συνεργασία με τον Ζέφυρο Αιγάλεω (πρώην ΑΕ Αιγάλεω) όπου είναι Τεχνικός Διευθυντής εδώ και 5 χρόνια. Τεράστια και εκεί η ποδοσφαιρική εργασία του, αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας σε υψηλά επίπεδα τα τμήματα υποδομής του εν λόγω σωματείου.

Αιγάλεω και Κολοκοτρώνης, είχαν μπει σε διαδικασία διαλόγου για περαιτέρω συνεργασία εδώ και δύο χρόνια. Τελικά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Σπύρος Κολοκοτρώνης, εδώ και λίγες μέρες, ανέλαβε το «μεγάλο καράβι» που λέγεται Αιγάλεω.

«Πέρα από το έργο του, ο Σπύρος Κολοκοτρώνης είναι ένας εξαίσιος άνθρωπος και είναι χαρά μας που μετέχει στην οικογένεια του Αιγάλεω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω κ. Άρης Παλτόγλου, ενώ ο Πρόεδρος του ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ κ. Αντώνης Τιρτιράκης επεσήμανε: «Ο Σπύρος Κολοκοτρώνης έχει επιδείξει τα διαπιστευτήρια του στον τομέα οργάνωσης και ακαδημιών με μεγάλη επιτυχία. Εμείς πράττουμε πάντα το καλύτερο για την μεγάλη ομάδα της πόλης μας και προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επιλογή στο πρόσωπο του».

Σε δηλώσεις του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΑΙΓΑΛΕΩ Η πόλη μας», ο νέος Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών του Αιγάλεω κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης, είπε μεταξύ άλλων: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Άρη και Γιάννη Παλτόγλου, Αντώνη Τιρτιράκη, όπως και τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ κ. Χρήστο Αποστολίδη, οι οποίοι με τίμησαν με την πρόταση τους να γίνω μέλος αυτής της μεγάλης αθλητικής οικογένειας. Το κυριότερο, δεν μου μίλησαν ως παράγοντες, αλλά με ανθρώπινο πρόσημο, δείχνοντας ότι το Αιγάλεω είναι για αυτούς πρωτίστως ιδέα. Όπως και ιδέα είναι το Σίτι για όλους όσοι ζουν και αναπνέουν ποδοσφαιρικά στην πόλη μας. Τεράστια η υποχρέωση και το καθήκον που αναλαμβάνω. Θα παλέψω να φανώ αντάξιος. Είναι, όμως, τεράστια και ανεξάντλητη η αγάπη για αυτό που κάνω, δηλαδή να ασχολούμαι διεξοδικά με τις μικρές ποδοσφαιρικές ηλικίες. Και ειδικά όταν πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό καμάρι της πόλης και όχι μόνο, μιας και το Αιγάλεω είναι γνωστό σε όλα τα πέρατα της ελληνικής οικουμένης. Στόχος όλων είναι ότι κάποια στιγμή, και αυτό θα γίνει με υπομονή, επιμονή και πίστη, στο Αιγάλεω να παίζουν και ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του. Δηλαδή παιδιά από την πόλη μας».

 

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ κ. Χρήστος Αποστολίδης, ο νέος Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών του ΑΙΓΑΛΕΩ κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης και ο Πρόεδρος του ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ κ. Αντώνης Τιρτιράκης.

 

 

NECTΟΚ

 

 

 

 

xarau

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο φοβερός Χαραυγιακός της δεκαετίας του 80 στην Β΄ Εθνική (Με Πρόεδρο, τον Σκοπελίτη και προπονητή, τον Κυριακού). Ο Σπύρος Κολοκοτρώνης διακρίνεται στην κάτω σειρά, 4ος από αριστερά.

 

 

 

RAKOK