ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

Παρελθόν αποτελεί από το Αιγάλεω ο Σωτήρης Λεοντίου, μια από τις πολυσυζητημένες μεταγραφές της σεζόν που ολοκληρώθηκε, όχι μόνο για το Αιγάλεω, αλλά και για όλο το αθηναϊκό γίγνεσθαι. Ο 32χρονος πολύπειρος μέσος, με την τεράστια καριέρα αλλά και με την ατυχία να τον έχει «πληγώσει» κατά το παρελθόν, ήρθε στο Σίτι μετά «βαϊων και κλάδων» στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου. Από τα καλύτερα παιδιά στα αποδυτήρια, αλλά και αδαμάντινος χαρακτήρας όπως τόνισαν οι συμπαίκτες του στο Αιγάλεω, δεν πήρε πολλές ευκαιρίες αγωνιστικά αυτούς τους μήνες στην ομάδα και συνολικά χρησιμοποιήθηκε μόνο για 152΄. Τελικά όπως έγινε γνωστό και αυτός δεν θα ανήκει τη νέα αγωνιστική περίοδο στο έμψυχο δυναμικό του Σίτι.
Ο Λεοντίου γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1984 στα Ιωάννινα, έχει ύψος 1,82 m, είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και το 2002 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, ωστόσο δόθηκε δανεικός αρχικά στη Μαρκό έως το 2004 (Γ΄ Εθνική) και κατόπιν για μια σεζόν στην Προοδευτική (Β’ Εθνική).
Το καλοκαίρι του 2005 επέστρεψε στην Παιανία υπογράφοντας νέο τετραετές συμβόλαιο. Αν και είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής κατά τις δυο πρώτες χρονιές, ένας σημαντικός τραυματισμός κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της πρεμιέρας της σεζόν 2007/08 με τον Ολυμπιακό, έπειτα από εναέρια σύγκρουση με τον Λούα Λούα, τον είχε αφήσει αρκετό καιρό εκτός γηπέδων. Μετά από δύο χρόνια απουσίας παραχωρείται το 2009 στην Καβάλα με τη μορφή δανεισμού και την επόμενη χρονιά στην Ηλιούπολη, εκ νέου ως δανεικός από τους «πράσινους» με τους οποίους είχε φροντίσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2012. Την περίοδο 2011-2012 αγωνίστηκε πάλι στον Παναθηναϊκό και το 2012, μετά τη λήξη του συμβολαίου του, αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Τον επόμενο χρόνο αποκτήθηκε από το Φωστήρα και από το καλοκαίρι του 2014 μεταπήδησε στον Θεσπρωτό, ομάδα από την οποία ήρθε στο Αιγάλεω.