ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

Τεράστια συμφωνία και επιτυχία για την διοίκηση του ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, η οποία πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε της σύναψη συνεργασίας με μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην χώρα μας, τον ΗΡΩΝ, που δραστηριοποιείται στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας. Να σημειωθεί ότι μεγάλο ρόλο σε αυτή την μεγάλη συνεργασία, εκ μέρους του ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ «έπαιξε» ο Γεν. Αρχηγός του συλλόγου κ. Γιάννης Τρίτος.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο ΑΟ Αιγάλεω επισημαίνει: «Ο ΑΟ Αιγάλεω έχει τη χαρά να ανακοινώσει την έναρξη της χορηγικής του συνεργασίας με τον Όμιλο επιχειρήσεων ΗΡΩΝ που δραστηριοποιείται με τεράστια επιτυχία στον τομέα της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ΗΡΩΝ θα κοσμεί τη φανέλα της ομάδας μας στα παιχνίδια της στον 9ο Όμιλο του πρωταθλήματος Πρωταθλητριών Ομάδων ΕΠΣ.
Ο ΗΡΩΝ είναι ένας Όμιλος επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στην Παραγωγή, Προμήθεια και Εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας. Με έναρξη εργασιών ήδη από το 2000, διαθέτει πλέον την υποστήριξη τριών μεγάλων ενεργειακών Ομίλων.
Ο ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από συμβατικές και Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και διεθνώς. Το 2009, εισέρχεται στη μετοχική σύνθεση η GAZ DE FRANCE SUEZ, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο. Επιπλέον, το Μάρτιο του 2014, ολοκληρώνεται επιτυχώς η είσοδος και της QATAR PETROLEUM INTERNATIONAL (QPI), μίας ακόμη παγκόσμιας ηγετικής δύναμης στον ενεργειακό χάρτη, στο μετοχικό κεφάλαιο του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ΗΡΩΝ ΙΙ.
Ο ΗΡΩΝ είναι ο πρώτος ιδιωτικός Όμιλος που δραστηριοποιήθηκε στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. Κατασκεύασε και λειτουργεί επιτυχώς από το 2004, την πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα. Το 2009, ακολούθησε ένας δεύτερος σταθμός συνδυασμένου κύκλου στην ίδια θέση.
Ο ΗΡΩΝ συμμετέχει ουσιαστικά στον Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό και Προγραμματισμό, οι σταθμοί του αποτελούν επιτομή της τεχνολογίας και η λειτουργία τους είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της αγοράς. Διαθέτοντας ισχυρή μετοχική και παραγωγική βάση, ο Όμιλος είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστικά και μακροχρόνια οφέλη στους πελάτες και στους συνεργάτες του.
Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία για την στήριξη αλλά και την εμπιστοσύνη που δείχνει στον ΑΟ Αιγάλεω και μας βοηθά στην προσπάθεια ανόδου και επιστροφής της ομάδας στις κατηγορίες που αρμόζουν στο όνομα και την ιστορία της».


Ο Όμιλος ΗΡΩΝ, καθετοποιημένος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας με δύο ιδιόκτητα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, ισχύος 600MW και υπερδεκαετή εμπειρία στους εν λόγω τομείς δραστηριότητας, δημιουργήθηκε από τη στρατηγική συνεργασία δύο ιδιαίτερα σημαντικών Ομίλων: i) του Ομίλου GAZ DE FRANCE SUEZ, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός και προμηθευτής ενέργειας στον κόσμο και ii) του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενός από τους σημαντικότερους πυλώνες του κατασκευαστικού κλάδου και της ενέργειας στην Ελλάδα. Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2013 υπογράφηκε συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της QATAR PETROLEUM INTERNATIONAL (QPI), η οποία υλοποιήθηκε σε πρώτη φάση, με την απόκτηση από την QPI ποσοστού 25% του μετοχικού κεφαλαίου της ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (σταθμός ηλεκτροπαραγωγής ΗΡΩΝ II).


ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΗΡΩΝ


Ο Όμιλος ΓΕΚΤΕΡΝΑ - www.gekterna.com


Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής από Θερμικές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), των κατασκευών, της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων και των παραχωρήσεων. Στον τομέα της Ενέργειας, διαθέτει εγκατεστημένη και υπό κατασκευή ισχύ που ξεπερνά πλέον τα 1.300 MW, ενώ στόχος του είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς να ξεπεράσει τα 2.000 MW μέχρι το 2015. Ο Όμιλος διατηρεί εκτός των άλλων παρουσία και στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Διαθέτει δύο εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την μητρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία συγκεντρώνει το σύνολο των δραστηριοτήτων στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.


Ο Όμιλος GAZ DE FRANCE SUEZ - www.gdfsuez.com


Ο Όμιλος GDF SUEZ είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο (117.300 MW εγκατεστημένης ισχύος – εκ των οποίων ποσοστό 14,19% προέρχεται από ΑΠΕ), με ισχυρή παρουσία σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα και ιδιαίτερα στην ηλεκτροπαραγωγή και στο φυσικό αέριο. Ο Όμιλος απασχολεί σήμερα 219.300 εργαζόμενους σε 70 περίπου χώρες παγκοσμίως και το 2012 εμφάνισε έσοδα 97 δις. ευρώ. Η GDF SUEZ είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου και του Παρισιού και συμμετέχει στους κύριους διεθνείς χρηματιστηριακούς δείκτες.


Ο Όμιλος QPI (QPI) – www.qp.com.qa


Η Qatar Petroleum ιδρύθηκε το 1974 και είναι υπεύθυνη για το σύνολο των δραστηριοτήτων που αφορούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο στο Κατάρ.
Δραστηριοποιείται στους τομείς της εκμετάλλευσης, παραγωγής, τοπικής και διεθνούς εμπορίας πετρελαίου, φυσικού αερίου και παράγωγων αυτών καθώς και ατσαλιού και αλουμινίου, με ισχυρή παγκόσμια παρουσία.