ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

Ο Σωτήρης Λεοντίου είναι από χθες το μεσημέρι Τετάρτης παίκτης του Αιγάλεω, καθώς ο γνωστός ποδοσφαιριστής έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο Γιάννη Παλτόγλου. Ο 31χρονος παίκτης με την σπουδαία καριέρα στα ελληνικά γήπεδα, σήμερα το μεσημέρι Πέμπτης θα κάνει και την πρώτη του προπόνηση με τα «κυανόλευκα», ερχόμενος για να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα της πόλης μας στην προσπάθεια που κάνει για να ανέβει από την Α΄ ΕΠΣΑ στην Γ΄ Εθνική. Ο Λεοντίου, είχε μιλήσει αρχικά πριν 15 μέρες με τους παράγοντες του Σίτι, όπου τα είχαν βρει σε όλα και είχε επέλθει προφορική συμφωνία. Κατόπιν ο έμπειρος παίκτης πήρε την ελευθέρας του από τον Θεσπρωτό, την περασμένη Δευτέρα ήρθε στην Αθήνα και χθες το πρωί Τετάρτης συναντήθηκε με τον Γιάννη Παλτόγλου και επισημοποίησαν την συμφωνία τους.
Ο Λεοντίου γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1984 στα Ιωάννινα, έχει ύψος 1,82 m, είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και το 2002 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, ωστόσο δόθηκε δανεικός αρχικά στη Μαρκό έως το 2004 (Γ΄ Εθνική) και κατόπιν για μια σεζόν στην Προοδευτική (Β’ Εθνική).
Το καλοκαίρι του 2005 επέστρεψε στην Παιανία υπογράφοντας νέο τετραετές συμβόλαιο. Αν και είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής κατά τις δυο πρώτες χρονιές, ένας σημαντικός τραυματισμός κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της πρεμιέρας της σεζόν 2007/08 με τον Ολυμπιακό, έπειτα από εναέρια σύγκρουση με τον Λούα Λούα, τον είχε αφήσει αρκετό καιρό εκτός γηπέδων. Μετά από δύο χρόνια απουσίας παραχωρείται το 2009 στην Καβάλα με τη μορφή δανεισμού και την επόμενη χρονιά στην Ηλιούπολη, εκ νέου ως δανεικός από τους «πράσινους» με τους οποίους είχε φροντίσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2012. Την περίοδο 2011-2012 αγωνίστηκε πάλι στον Παναθηναϊκό και το 2012, μετά τη λήξη του συμβολαίου του, αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Τον επόμενο χρόνο αποκτήθηκε από το Φωστήρα και από το καλοκαίρι του 2014 μεταπήδησε στον Θεσπρωτό.