ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Ο ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ;

 

ΜΑΝΔΡΑΦΛΗΣ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

 

 

Χθες αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω, όπου προτελευταίο θέμα που θα συζητηθεί αφορά αίτημα της ΠΑΕ Πανελευσινιακός, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και ζητάει σχετικό παραχωρητήριο για χρήση του δημοτικού σταδίου «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Το δημοτικό στάδιο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» με το φυσικό χλοοτάπητα χρησιμοποιείται μόνο ως έδρα της ιστορικής ομάδας της πόλης μας Α.Ο. Αιγάλεω, αλλά και πάλι η κατάσταση στο ταρτάν θεωρείται επιβαρημένη, ενώ για την απλή φροντίδα του όλα αυτά τα τελευταία χρόνια το κόστος κάλυπτε η διοίκηση του Α.Ο., προκειμένου ο χλοοτάπητας να αντέξει τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και ένα ορισμένο αριθμό προπονήσεων. Μάλιστα όταν έβρεχε το Αιγάλεω έκανε τις προπονήσεις σε άλλο γήπεδο, καθώς ο χλοοτάπητας δεν ήταν και για πολλά, πολλά.
Και από μόνο του το θέμα εγείρει πολλά ερωτήματα. Δηλαδή, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την έδρα του Πανελευσινιακού και η ομάδα από το Θριάσιο Πεδίο θα μετακομίσει μόνιμα ή, για κάποιο χρονικό διάστημα; Μήπως αφορά κάποιο κανονισμό της μικρής λίγκας (Β΄ Εθνική) όπου οι ομάδες πρέπει να δηλώνουν και κάποια αναπληρωματική έδρα; Εφόσον δοθεί παραχωρητήριο στον Πανελευσινιακό, η ομάδα των «σταχυοφόρων» θα έχει δικαίωμα να κάνει και προπονήσεις; Όλα αυτά έγιναν κατόπιν συνεννόησης των Δήμων Αιγάλεω και Ελευσίνας; Τα παραπάνω είναι εις γνώση του Α.Ο. Αιγάλεω, που ετοιμάζεται για μία δύσκολη πάλι σεζόν, όπου διεκδικεί το πρωτάθλημα και την επιστροφή στην Γ΄ Εθνική; Εφόσον η ΠΑΕ Πανελευσινιακός χρησιμοποιήσει το δημοτικό στάδιο, θα υπάρξουν κάποια οφέλη για το στάδιο και την πόλης μας;
Πέρα από αυτά τα ερωτήματα πάντως, πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια των μπαράζ για την Γ΄ Εθνική τον περασμένο Μάιο, το Αιγάλεω είχε φιλοξενηθεί στο δημοτικό στάδιο Ελευσίνας - την έδρα του Πανελευσινιακού – και το είχε χρησιμοποιήσει στο εναρκτήριο εντός έδρας παιχνίδι με το Ηράκλειο. Αυτό συνέβη, όμως, για μία και μοναδική φορά!
Να επισημάνουμε ακόμη ότι το θέμα με τους αγωνιστικούς χώρους και τα γήπεδα στο Αιγάλεω την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικό, καθώς τη νέα χρονιά δεν θα χρησιμοποιηθεί (έως τώρα αυτή η απόφαση ισχύει) για επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις το γήπεδο Οριζομύλων και άρα οι ομάδες Κρόνος Αιγάλεω, Ιεράπολη, Ελλάς Ποντίων (για την Αγία Ελεούσα και τον Κεραυνό Αγίας Βαρβάρας που φιλοξενούνται στο Οριζομύλων, το θέμα τους θα λύσουν οι διοικήσεις τους σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας) βρίσκονται σε αναζήτηση έδρας για τα επίσημα παιχνίδια τους, αφού στο Οριζομύλων θα κάνουν μόνο προπονήσεις. Αυτές οι ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης μας, σύμφωνα με ένα πρώτο σκεπτικό θα δώσουν τα παιχνίδια τους ή, στο ΔΑΚ Αιγάλεω ή, σε γήπεδο γειτονικού Δήμου (π.χ. Χαϊδάρι) - εφόσον, όμως, είχε δοθεί παραχωρητήριο από τον αρμόδιο δημοτικό φορέα, δεν αντιδρούν οι εκεί ομάδες και παράλληλα το εγκρίνει και η ΕΠΣΑ για να βγαίνει το επίσημο πρόγραμμα της (παράδειγμα δίνουμε το Χαϊδάρι, όπου ήδη στον γειτονικό Δήμο έχει καταθέσει αίτημα και η Αγία Ελεούσα και ο Κεραυνός Αγίας Βαρβάρας, που ελπίζουν ότι το γήπεδο στην Αγία Βαρβάρα θα είναι έτοιμο μέχρι τον Οκτώβριο στην καλύτερη περίπτωση). Το τελευταίο σενάριο ζορίζει πολύ τα πράγματα, καθώς ή, θα επιβαρυνθεί πάρα πολύ το οργανόγραμμα στο ΔΑΚ, ή, όπως έλεγαν κάποια σενάρια, η δημοτική αρχή δεν είχε πρόβλημα να δινόταν και σε άλλες ομάδες της πόλης μας η χρήση του «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» για επίσημες και μόνο υποχρεώσεις τους. Γεγονός είναι ότι ο χλοοτάπητας - που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και την φροντίδα του άρα και τα έξοδα συντήρησης του έχει ο Α.Ο. Αιγάλεω – θα επιβαρυνθεί κατά πολύ εάν χρησιμοποιηθεί και από άλλες ομάδες.
Και ύστερα από όλα αυτά τα σενάρια και τα ερωτήματα που σας παραθέσαμε, έρχεται στο προσκήνιο η είδηση για το αίτημα παραχώρησης προς την ΠΑΕ Πανελευσινιακός. Όλα τα στοιχεία θα παρατεθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και όλα θα ξεκαθαρίσουν. Πιθανόν είναι οι «κυανόλευκοι» της Ελευσίνας να το θέλουν μόνο ως αναπληρωματική έδρα και σίγουρα αυτό είναι το καλύτερο σενάριο. Παράλληλα θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις άλλες ομάδες της πόλης μας σχετικά με την έδρα τους για τις επίσημες διοργανώσεις, ενώ τέλος θα μάθουμε και την επίσημη στάση του Α.Ο. Αιγάλεω.

 


ΜΑΝΔΡΑΦΛΗΣ: ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ!

 


Θέση για το σχετικό θέμα πήρε και ο βετεράνος παίκτης του Α.Ο. Αιγάλεω και δημοτικός σύμβουλος της πόλης μας κ. Τάκης Μανδραφλής. Ο Μανδραφλής αρχικά είναι αντίθετος στην παραχώρηση προς τον Πανελευσινιακό, τόσο αυτός όσο και η παράταξη του. Ο εν λόγω συμπολίτης μας σχολίασε: «Στο δημοτικό στάδιο πρέπει να παίζει το Αιγάλεω και ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται ο χλοοτάπητας, δεν νομίζω ότι η περαιτέρω χρήση του από άλλη ομάδα, θα κάνει καλό. Ξαφνικά έρχεται αυτό το θέμα και μαθαίνουμε ότι η Ελευσίνα ζητά παραχώρηση του γηπέδου. Χωρίς να έχουμε ενημερωθεί σχετικά, αλλά ούτε και να γνωρίζουμε άλλα στοιχεία – πιθανόν άλλοι να ξέρουν περισσότερα - τονίζω ότι τόσο εγώ όσο και η παράταξη μου θα ψηφίσουμε κατά της παραχώρησης. Και εφόσον το θέμα με τα γήπεδα τη νέα σεζόν στο Αιγάλεω είναι πολύ δύσκολο, νομίζω ότι μετά το Αιγάλεω, μόνο οι άλλες ομάδες της πόλης μας θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για πολύ λίγες επίσημες υποχρεώσεις. Η πρώτη αντίδραση εμένα και των συναδέλφων μου στην παράταξη είναι αρνητική σχετικά με το ενδεχόμενο να παίζει και ο Πανελευσινιακός. Θα περιμένουμε πάντως την σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να παρατεθούν όλα τα στοιχεία και εκεί θα φανούν όλα. Ελπίζω πάντως ότι γίνεται να είναι προς όφελος του Α.Ο. Αιγάλεω, γιατί η ομάδα έχει ανάγκη το γήπεδο, χρειάζεται να είναι σε καλή κατάσταση και από όσο ξέρω, μόνο ο Α.Ο. έδινε χρήματα για την φροντίδα του χλοοτάπητα».