ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ:

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΓΩΝΟΣ


Το Αιγάλεω κατάκτησε το 44ο κύπελλο της ΕΠΣΑ, γράφοντας και το δικό του όνομα στην ιστορία του θεσμού. Την περασμένη Μ. Πέμπτη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης η ομάδα μας αντιμετώπισε το Χαραυγιακό που στο πρωτάθλημα τον κέρδισε και τις δύο φορές που έπαιξαν. Το παιχνίδι φαίνονταν σχετικά εύκολο, όμως δεν ήταν. Και αυτό γιατί η ομάδα της Ηλιούπολης, αγωνίστηκε με πείσμα- τρόπαιο ήταν αυτό- και πολύ δύναμη και μάλιστα κατάφερε να πάει τον αγώνα στην παράταση.
Το Σίτυ λοιπόν που οπωσδήποτε ήταν κατά πολύ ανώτερο σε έμψυχο υλικό, στην παράταση άδραξε την ευκαιρία του ότι οι αντίπαλοι κουράστηκαν και πάθαιναν κράμπες και με μια βολίδα φάουλ του κορυφαίου και ιδιαίτερα έμπειρου Κώστα Παπουτσή από χτύπημα φάουλ στο 102΄ πήρε τη νίκη με 1-0 και μαζί την κούπα.
Στη διάρκεια του αγώνα το Αιγάλεω, λόγω της σκληρότητας των αντιπάλων, από νωρίς είχε τραυματισμούς. Μόλις στο 20΄αντικαταστάθηκε ο Στριμμένος, ενώ λίγο μετά τραυματίστηκε και ο Λαμπρογεώργος, που αγωνίστηκε ως το τέλος με μπαταρισμένο κεφάλι, κάτι που τον εμπόδισε στο να έχει το προσόν της  κεφαλιάς. Τραυματίας αποχώρησε και ο Σταύρου στο 93΄.
Στο 40΄ σε παράλληλη σέντρα προς την εστία τρεις παίκτες μας δεν πρόλαβαν να της αλλάξουν πορεία, και να τη στείλουν στα δίχτυα, παρότι καραδοκούσαν, ενώ στην επανάληψη καλές ευκαιρίες έχασαν ο Τζανετάκος στο 58΄και ο Κοντιζάς στο 67΄.
Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί η φοβερή απόκρουση του Τσαϊλάκη στο 78΄ σε βολίδα του Στασινόπουλου, από 30 μέτρα. Αυτή ήταν και η μόνη στιγμή που απείλησε ο Χαραυγιακός.
Πολύ καλή η διαιτησία του Τριτσώνη και των εποπτών Σαμοϊλη και Α. Φωτόπουλου.


ΑΙΓΑΛΕΩ Τσαϊλάκης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Ναυπλιώτης, Στριμμένος ( 20΄ Παπαθανασίου), Μπιταξής, Κοντιζάς, Σταύρου (93΄ Βουτυράς), Λαμπρογεώργος , Τζανετάκος, Τσαρκάνι ( 83΄ Μπουγάτσιας)

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΑ

  ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ 0-5 (Ο ΑΟΝ Αργυρούπολης είναι η ομάδα που κατέκτησε το πρώτο κύπελλο πριν 44 χρόνια κερδίζοντας στα πέναλτυ το Χαραυγιακό, στο ίδιο γήπεδο του τελευταίου τελικού, δηλαδή στη Νέα Σμύρνη. Από τότε ο Χαραυγιακός δεν είχε ξαναπαίξει  σε τελικό.)


ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ- ΑΙΓΑΛΕΩ 0-1
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΣΟΥΡΜΕΝΑ 2-0
ΦΩΣΤΗΡ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ- ΑΙΓΑΛΕΩ 1-1
ΑΙΓΑΑΛΕΩ - ΦΩΣΤΗΡ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1-1 , 1-1 παράταση και 7-6 πέναλτυ
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 0-0 , 1-0 παράταση.
Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τελικός της ΕΠΣΑ, κρίθηκε στην παράταση!!!!

 

            ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ