ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΑ

 

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 7-6 στα πέναλτι / 1-1 κ.δ.


Το Αιγάλεω ήταν, είναι και θα είναι μία μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη ανά το πανελλήνιο, τόσο στα ψηλά του, όσο και στα χαμηλά του. Η ιστορική ομάδα της πόλης μας, που φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ, δείχνει ότι αυτές οι καταστάσεις είναι περαστικές! Σήμερα το απόγευμα το Αιγάλεω έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα και προκρίθηκε στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΑ, καθώς στην φάση των ημιτελικών έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας, κέρδισε με 7-6 στα πέναλτι (1-1 κ.δ.) τον Φωστήρα Ηλιούπολης. Στον τελικό το Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει τον Χαραυγιακό, που προκρίθηκε στα πέναλτι επί του Ηρακλείου.


Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Πρόκριση στον τελικό με 7-6 στα πέναλτι για το Αιγάλεω απέναντι στο δυναμικό συγκρότημα του Φωστήρα Ηλιούπολης, σε ένα παιχνίδι που η κανονική του διάρκεια επανέλαβε το σκορ του πρώτου αγώνα, το 1-1. Θα έλεγε κανείς ότι με τα πέναλτι αποδόθηκε δικαιοσύνη, καθώς οι κυανόλευκοι ήταν σαφώς καλύτεροι και στα 120΄ και μάλιστα έχασαν κλασσικές ευκαιρίες ειδικά στα τελευταία λεπτά πριν την παράταση.
Μόλις στο 1΄ το σκορ έγινε 1-0, όταν ο Παπουτσής βρήκε μόνο από τα πλάγια τον Κοντιζά, αυτός σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και στην επιστροφή ο Μπουγάτσιας σκόραρε σχετικά εύκολα. Μέσα σε δυο λεπτά, 19΄ και 21΄ αντίστοιχα, το Αιγάλεω βρέθηκε φάτσα με το γκολ, ωστόσο η κεφαλιά του Τζανετάκου, από σέντρα του Κοντιζά, έφυγε ξυστά άουτ και του σουτ, επίσης του Τζανετάκου, απόκρουσε πολύ ωραία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας.
Στο 31΄ ήρθε η ισοφάριση ( 1-1) για το Φωστήρα με κεφαλιά του προωθημένου Φάρου που εκμεταλλεύτηκε χτύπημα φάουλ. Αυτή η εξέλιξη, άλλαξε τη μορφή του αγώνα, καθώς πλέον οι φιλοξενούμενοι γύρισαν σε μαζική άμυνα, επιδιώκοντας μάλλον τη ρουλέτα των πέναλτι, από πολύ νωρίς. Εδώ άρχισαν και οι δυσκολίες για το Αιγάλεω, που πάντως λίγο πριν τη λήξη, έχασε γκολ που δε... χάνονται. Έτσι στο 85΄σουτ του Μπουγάτσια από πέντε μέτρα, απόκρουσε σε κόρνερ ο Τσιμπογιάννης, στο 86΄ περίπου από το ίδιο σημείο γυριστό βολέ του Μπιταξή βγήκε λίγο άουτ, στο 89΄ σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή του Μπουγάτσια χτύπησε σε αμυντικούς ενώ κατευθύνονταν στα δίχτυα και στο 93΄ φάουλ του Παπουτσή θα έμπαινε γκόλ, αν η μπάλα λίγο πριν τη γραμμή δεν έβρισκε το πρόσωπο του .... Κοντιζά. Ενδιάμεσα στο 91΄ σε αντεπίθεση, ευθύβολο σουτ του Φάλαγγα, έφυγε λίγο άουτ. Κατόπιν το παιχνίδι οδηγήθηκε σε παράταση και έπειτα στα πέναλτι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

 

Τζανετάκος 1-0
Δημάκης 1-1
Παπουτσής 2-1
Μπαρδάκης 2-2
Μπουγάτσιας 3-2
Ασωνίτης 3-3
Κωνσταντόπουλος 4-3
Χαλιβελάκης 4-4
Σταύρου 5-4
Φαρμάκης 5-5
Κοντιζάς δοκάρι
Φάρος απόκρουσε ο Χατζάκης
Βουτυράς 6-5
Σάχου 6-6
Μπιταξής 7-6
Βουλτσίδης απόκρουσε ο Χατζάκης

 

Πετυχημένη η διαιτησία του Αντωνίου και των εποπτών Λιαμπότη και Λυμπερόπουλου, που στο 92΄ του κανονικού αγώνα απόβαλλε με δυό κίτρινες το Β. Ασωνίτη.

 

ΑΙΓΑΛΕΩ: Χατζάκης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Ναυπλιώτης (108΄ Σκοσολέτης), Μπιταξής, Παπαθανασίου (90΄ Κωνσταντόπουλος), Κοντιζάς, Σταύρου, Μπουγάτσιας, Τζανετάκος, Τζαφεράκος (69΄ Βουτυράς).

 

ΦΩΣΤΗΡ ΗΛ.: Τσιμπογιάννης, Φάρος, Ν. Ασωνίτης, Β. Ασωνίτης, Χελιώτης (62΄ Φάλαγγας), Σάχου, Κυριαζής (28΄ Μπαρδάκης), Φαρμάκης, Βουλτσίδης, Χαλιβελάκης, Σπυρόπουλος (90΄ Δημάκης).

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ