ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟ "ΠΑΠΙ"

 

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

 

Όπως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές εν ενεργεία, πάντα είχε τα "τσιμπήματα" στην μέση του, αλλά εκείνα τα χρόνια με λίγες μέρες θεραπεία, ο γιατρός της ομάδας σου έδινε το ο.κ. Τα χρόνια πέρασαν, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, το αγαπημένο "παπί" της εξέδρας του Αιγάλεω και ένα από τα καλύτερα και πιο περίτεχνα εξτρέμ που πέρασαν από το Σίτι, έγινε προπονητής και ανέλαβε την ομάδα εφήβων του Α.Ο. Αιγάλεω.

Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, ή, έπαιζε με την ομάδα των παλαιμάχων, ή, παίζοντας με τους εφήβους στις προπονήσεις του Α.Ο., οι πόνοι έκαναν πιο συχνά την εμφάνιση τους, αλλά ακόμη δεν είχε "κτυπήσει" το καμπανάκι...

Στις 28 Φεβρουαρίου, πριν από 4,5 μήνες περίπου, ο Παπαϊωάννου, ένιωσε ένα βράδυ φρικτούς πόνους και αφού κάλεσε το ΕΚΑΒ, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει, πήγε στο νοσοκομείο που εφημέρευε. Η αξονική τομογραφία έδειξε κοίλες στους σπονδύλους και γενικευμένη δισκοπάθεια σε βαριά μορφή, αλλά ο γιατρός της εφημερίας έδωσε μια θεραπευτική αγωγή στον Παπαϊωάννου και του συνέστησε να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα.

Φτάσαμε την παραμονή του Αγίου Πνεύματος, όπου ο εν λόγω Αιγαλιώτης, μέσα στη νύχτα έχει πόνους, δεν νιώθει το ένα του πόδι και το άλλο ίσα, ίσα μπορεί να το κινήσει πολύ ελαφριά. Μετά από δύο μέρες και καθώς η κατάσταση χειροτερεύει, σε σημείο που δεν μπορεί να περπατήσει καν, με το ασθενοφόρο μεταφέρεται στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, όπου εφημερεύει και ευτυχώς, μάλλον, "πέφτει" στα χέρια ενός εξειδικευμένου νευροχειρουργού. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις ο γιατρός του λέει: "Εάν φύγεις είσαι ανάπηρος, εάν πεις το ναι, σε 48 ώρες κάνεις χειρουργείο και γλυτώνεις την αναπηρία στα πόδια. Οι σπόνδυλοι 4 και 5 είναι σαν να μην υπάρχουν και μαζί με τα νεύρα, έχουν κάνει μια πλεξούδα". Ο Παπαϊωάννου δεν το σκέπτεται καν, μετά από δύο μέρες υποβάλλεται σε 5ωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση δισκεκτομής και μένει κλινήρης στο νοσοκομείο. Ο νευροχειρουργός, που τον είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή και είδε με ιδιαίτερη ευαισθησία την περίπτωση του, του έδωσε εξιτήριο πριν 10 μέρες και τον έστειλε απευθείας στο καλύτερο Ελληνικό Κέντρο Κινησοθεραπείας (και ίσως των Βαλκανίων) την "ΑΡΩΓΗ", στην Λάρισα, όπου το "παπί" στηρίζεται πάντα σε ένα ειδικό δίζυγο και κυριολεκτικά μαθαίνει από την... αρχή να περπατάει. Ο συμπαθής συμπολίτης μας, θα ακολουθήσει για ένα μήνα ακόμη το ειδικό πρόγραμμα στην Λάρισα και όπως μας είπε ο ίδιος - πάντα είχε δύναμη μέσα του ο Μητσάρας - ελπίζει ότι πολύ γρήγορα θα σταθεί στα πόδια του μόνος του και θα περπατήσει. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι το "παπί" θα προπονήσει κανονικά τους παίκτες του τον Σεπτέμβριο. Πάντα ο Μήτσος "έβρισκε" τον τρόπο να ξεπερνάει και τις πιο "σκληροτράχηλες" άμυνες... Μητσάρα περαστικά...

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1967 στο Αιγάλεω, και έπαιξε στο Σίτι από το 1985 ως το 1995. Ακολούθησε για ένα χρόνο ο Πανελευσινιακός, η Κέρκυρα για 5 χρόνια, ο Ναυπακτιακός και ο Ηρόδοτος. Πριν από λίγο καιρό ο Δημήτρης επέστρεψε μόνιμα στο Αιγάλεω και το τελευταίο διάστημα ανέλαβε την ομάδα εφήβων του Σίτι.