ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΡΑΛΙ

ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ JUNIOR

 ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ (2009)!

 

ARXJB

 

 

Είπαμε ότι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ έχει την δική του μεγάλη ιστορία στην πόλη μας το Αιγάλεω.

…Νταξ, μετά το 1987, γέμισαν όλες οι πλατείες και τα γηπεδάκια με την πορτοκαλί μπάλα, και πράγματι ξεκίνησε η αναγέννηση του αθλήματος, που τόσες χαρές μας έχει προσφέρει!

Και επειδή, λόγω κορωνοϊού, δεν υπάρχουν αγωνιστικά ρεπορτάζ, συνεχίζουμε την… νοερή βόλτα μας στο τοπικό αθλητικό παρελθόν!

Δεν πάμε, πάρα πολύ πίσω, καμιά 12 έτη μόνο, την χρονιά 2009, όπου ανασύρουμε φωτογραφία, από το τμήμα μπάσκετ JUNIOR των ακαδημιών του ΑΟ Αιγάλεω.

Μια φωτογραφία, που σας παραθέτουμε παρακάτω με όλα τα ονόματα, όπου μέσα στους εικονιζόμενους, παρατηρούμε, ενδεικτικά, τους, τότε πολύ μικρούς (γεννημένοι το 1997) Ιάκωβο Μιλιντίγιεβιτς και Αλέξανδρο Χαλιβελάκη, οι οποίοι είχαν… έρωτα με την πορτοκαλί μπάλα.

Ο μεν Ιάκωβος παραμένει στον άθλημα, έχοντας μάλιστα αναδειχθεί και πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, έχει την δική του επιτυχημένη στιγμή στο άθλημα (γράφουμε παρακάτω), αλλά στο παρών, το έχει… κερδίσει άλλος χώρος, καθώς είναι ταλαντούχος οδηγός σε αγώνες ράλι αυτοκινήτων.

 

MESSONN

 

Ο Ιάκωβος Μιλιντίγιεβιτς, ένας αθλητής και σπουδαίο ταλέντο, που γαλουχήθηκε στην ομάδα του Αιγάλεω, γεννήθηκε το 1997, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Νέας Περάμου (Μεγάλο Πεύκο), συνέχισε στα τμήματα υποδομής των Μεγάρων και σε ηλικία 8 ετών, το 2005, εντάχθηκε στο Αιγάλεω, όπου αγωνίστηκε με την ομάδα της πόλης μας και το ανδρικό τμήμα, σε εθνικές κατηγορίες. Ο σπουδαίος σκόρερ, έχει και μεγάλο προσωπικό ρεκόρ με την φανέλα του Σίτι, καθώς σε αγώνα Γ΄ Εθνικής εναντίον του Κάδμου Θηβών, έχει σημειώσει 48 πόντους!

Ξεχωριστή και μεγάλη στιγμή, για τον πρώην παίκτη του Αιγάλεω, όταν το 2015 ως μέλος της Εθνικής Εφήβων, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Ιάκωβος αποχώρησε το 2015 από την ομάδα της πόλης μας, συνεχίζοντας την καριέρα του, σε Δούκα, Κόροιβο Αμαλιάδας, ενώ από το 2019 είναι στο Ψυχικό, όπου λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Ο δε, αγαπητός συμπολίτης μας, Αλέξανδρος Χαλιβελάκης, μπορεί να μην… είδε επαγγελματικό μέλλον στο μπάσκετ, καθώς προτίμησε το επιτυχημένο επιχειρείν (Όμιλος Επιχειρήσεων Χαλιβελάκη), αλλά πρόλαβε, ως μαθητής – αθλητής της ομάδας μπάσκετ του 4ου ΓΕΛ Αιγάλεω (με συμπαίκτη τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο) να αναδειχθεί 2ος Πανελληνιονίκης με το σχολείο του στο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα του 2015, όπως επίσης να παραμένει πιστός και φλογερός υποστηρικτής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.
Να σημειώσουμε βέβαια, ότι η σχέση της οικογένειας Χαλιβελάκη με το μπάσκετ είναι στενή από άλλο μέλος της οικογένειας, καθώς η αδελφή του Αλέξανδρου, η Μαρία Χαλιβελάκη (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω), έκανε σπουδαία καριέρα με την φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας.
Τέλος, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση και βαδίζοντας στα βήματα του πατέρα του, Μανώλη (που έχει τεράστια πορεία στα αγωνιστικά ράλι, με παρουσία ακόμη και σε ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ), ο φίλτατος Αλέξανδρος, ως… αθλούμενος, τα τελευταία έτη, λαμβάνει μέρος σε Πανελλήνιους αγώνες Ράλι αυτοκινήτου.

Ακολουθεί η σχετική φώτο, από το τμήμα τζούνιορ μπάσκετ του Αιγάλεω, το 2009.

 

JBACITMES

 

 

 

carcitymak