ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

 

ΣΤΗΝ ΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

Είχαμε γράψει στις 13 Ιουνίου, πριν 40 μέρες περίπου, ότι το όνομα που είχε πέσει… στο τραπέζι σχετικά με την θέση του προπονητή στην ΑΕ Αιγάλεω ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΠΣΑ, ήταν αυτό του βετεράνου παίκτη του Αιγάλεω, Δημήτρη Παπαϊωάννου (παπί) / (δεξιά φώτο), ο οποίος είχε προταθεί στον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Κουρεντζή (μεσαία φώτο), από τον Γενικό Υπεύθυνο των Ακαδημιών του συλλόγου κ. Σπύρο Κολοκοτρώνη (φώτο αριστερά), καθώς ο τελευταίος είχε αναλάβει και το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή του ανδρικού τμήματος. Η επιβεβαίωση ήρθε με την ανακοίνωση από την ΑΕ Αιγάλεω της συμφωνίας με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός.
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1967 στο Αιγάλεω, υπήρξε διεθνής με την Εθνική ομάδα των Νέων, ενώ αγωνιζόταν ως αριστερός μεσοεπιθετικός. Στέφθηκε πρωταθλητής Β΄ Εθνικής με την ομάδα της Κέρκυρας, δευτεραθλητής Γ΄ Εθνικής στο Νότιο Όμιλο το 1991 με το Αιγάλεω και ο αρχιπιστός της αθηναϊκής ομάδας για αγώνες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, όπως και ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας της.
Ξεκίνησε από την ερασιτεχνική ομάδα της Ιεράπολης σε ηλικία 15 ετών και το 1984 μεταπήδησε στον ΑΟ Αιγάλεω, όπου παρέμεινε για μια ολόκληρη δεκαετία. Ακολούθως, αγωνίσθηκε κατά σειρά στον Πανελευσινιακό (1 χρόνο), την Κέρκυρα (5 χρόνια) με την οποία ανέβηκε στην Α΄ Εθνική, στον Ηρόδοτο Ηρακλείου, στον Ναυπακτιακό και τη Μάχη Μαραθώνα. Το 1982 κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα των Νέων από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Στέφανο Πετρίτση, όπου έπαιξε για δυο σεζόν.
Είχε το προσωνύμιο «παπί», που είχε να κάνει με την ευελιξία του στον αγωνιστικό χώρο. Ο παλαίμαχος άσος του Σίτι, πριν από ενάμισι χρόνο, είχε βρεθεί στον πάγκο του τμήματος Νέων του ΑΟ Αιγάλεω.
Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΑΕ Αιγάλεω, ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας κ. Σπύρος Κολοκοτρώνης μας ανέφερε: «Νομίζω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή για το ανδρικό τμήμα με την πρόσληψη του Δημήτρη Παπαϊωάννου. Ένας άνθρωπος και προπονητής, που έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στην πόλη μας και έχει κάνει μεγάλη καριέρα, γνωρίζοντας τον χώρο όσοι λίγοι. Το μέλημα τόσο του Δημήτρη Παπαϊωάννου, όσο και το δικό μου, που εκτός από το ανδρικό τμήμα, προίσταμαι και στις ακαδημίες, είναι από εδώ και στο εξής να προωθηθούν περισσότερα παιδιά από τις υποδομές μας στο ανδρικό τμήμα και να φτάσουμε σε βάθος τριών ετών, όπου ο κορμός να αποτελείται από παιδιά, που ξεκίνησαν από τα σπλάχνα του σωματείου. Να σημειώσω ότι στο ανδρικό τμήμα ενόψει της νέας σεζόν έχουμε κρατήσει το περσινό βασικό κορμό και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε και ορισμένες μεταγραφές. Τέλος, να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο τον Πρόεδρο κ. Κουρεντζή, όσο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Τάγη, με τους οποίους έχω άριστη συνεργασία τα τελευταία χρόνια που είμαι στον σύλλογο και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια άμιλλα και τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια μας».